Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Skoleboller

Du trenger

  • 1 kg hvetemel
  • 5 dl melk
  • 200 g margarin
  • 50 g (fersk)gjær (gjerne for søte deiger)
  • 1,5 dl sukker
  • 1/2 ts kardemomme
  • 2 egg (ett til deigen og ett til pensling)
  • Vaniljekrem

Slik gjør du det

  1. Smelt smøret i en kjele og ha i melk.
  2. Varm opp til ca 37 grader (fingervarmt)
  3. Smuldre inn gjæren og bland inn denne sammen med sukker
  4. Ha i kardemomme og mel.
  5. Rør inn litt og litt mel, og et egg.
  6. Bruk så mye mel at deigen ikke er for klissete, men heller ikke for kompakt. Den skal slippe bollen/ kjelen.
  7. La deigen heve tildekket i 45 min – 1 time på et lunt sted.
  8. Ha i mer mel om du trenger det og lag boller som du legger på et stekebrett.
  9. Sett stekeovnen på 225 grader.
  10. La bollene etterheve ca 15 minutter, før du trykker en «grop» i bollene og fyller med vaniljekrem
  11. Pensle skolebollene med egg før du setter brettet i ovnen og steker på 225 grader i 10-12 minutter (avhengig av størrelse).
  12. Avkjøl på rist og pynt eventuelt med melis og kokosstrø.

Deilige skoleboller kan lages til kveldskos eller brukes som et restitusjonsmåltid. NAM!

Chat med Sunn Idrett