Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Foreldrewebinar 26. oktober: Hvordan bli en god støttespiller for idrettsungdommen

Sunn Idrett og Norges idrettsforbund inviterer til gratis foreldrewebinar. Meld deg på her!

Ungdomstiden er en sårbar tid, også for idrettsungdom. Det er en tid hvor det skjer store endringer med både kroppen og hjernen. Sammenligning med andre blir tydeligere, man blir utsatt for et stort informasjonstrykk fra bl.a. sosiale medier, og resultatfokuset og prestasjonskulturen i idretten blir mer fremtredende. For noen blir totalbelastningen eller presset om å prestere på alle områder for stort.

Hvordan kan vi som foreldre støtte ungdommen gjennom denne tiden slik at de kan ha det godt med seg selv, ta vare på egen helse og bevare gleden ved å drive idrett?

Målet med denne kvelden er å gi foreldre mer kunnskap og verktøy til å kunne kommunisere godt med ungdommen omkring temaer som mat, kropp, trening og prestasjon.

Se fullstendig program her!

Espen Tønnessen skal begynne seminaret med å gi råd om hvordan trening bør tilpasses en ungdomskropp i utvikling, forklare forskjellene mellom jenter og gutter, og viktigheten av å ha tålmodighet og tenke langsiktig i treningsarbeidet. Espen har doktorgrad i treningslære og skrevet flere fagbøker på temaet. Han har lang fartstid fra Olympiatoppen, og jobber i tillegg som fagleder ved Høyskolen i Kristiania.

Kristin Lundanes Jonvik skal snakke om kosthold og idrettsernæring i et utviklingsperspektiv. Hvor bør fokuset ligge for en idrettsungdom når det gjelder kosthold, hvilke ernæringsrelaterte utfordringer ser vi blant ungdom, og hvordan kan vi som foreldre bidra til å forebygge spiseforstyrrelser. Kristin er rådgiver i Sunn Idrett og klinisk ernæringsfysiolog med doktorgrad i idrettsernæring.

Til slutt vil psykolog Kristin Aaserudseter ta for seg foreldrerollen knyttet til helheten av utfordringer idrettsungdom kan stå i, og gi sine beste råd til foreldre. Kristin har i flere år vært foredragsholder for Sunn Idrett og undervist idrettsungdommer i hverdagsmestring. Hun jobber til daglig som skolepsykolog ved Nydalen videregående skole og som psykolog på NIMI.

Deltakelse er gratis men krever påmelding innen 21. oktober – trykk her for å melde deg på.

 

Velkommen til foreldrewebinar mandag 26. oktober kl. 18!

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett