Slik gjør du det
Denne oppskriften gir fyll til 10 små lefser.
Estimert tidsbruk: 1 time
Må ha tilgang på kjøkken
Fremgangsmåte:
- Kutt kyllingen i ca. 2 cm strimler/terninger.
- På en annen fjøl kutter du paprikaen i 1-1,5 cm terninger og finhakker løk og hvitløk.
- Skyll bønnene under kaldt rennende vann.
- Ha rapsolje i stekepanna og sett på middels pluss varme. Når panna er varm har du kyllingen opp i og smaker til med sukker og krydderne.
- Når kyllingen har fått en fin stekeskorpe tilsetter du løk og hvitløk og lar dette småsurre litt.
- Når løken har blitt blank tilsetter du paprikaen, tomatpureen og vann. Bland godt og la dette småsurre på middels til svak varme i ca. 30 min. Rør med jevne mellomrom. Om det blir for tørt tilsetter du litt mer vann.
- Vask så salaten og del den enten i «båter» altså hele blader eller kutt den i tynne strimler.
- Husk å smake til blandingen underveis med saften av ½ lime, og litt mer av krydderne du har for hånden.
- Fyllet er ferdig når grønnsakene og kyllingen har fått kokt godt inn og blitt en kremet masse.
- Sett stekeovnen på 200 grader like før servering for oppvarming av lefsene. Pakk lefsene inn i aluminiumsfolie og varm disse i 10 min.
Allergener: gluten, melk
- Kan gjøres glutenfri ved å kjøpe glutenfrie lefser.
- Ved laktoseintoleranse kan man kjøpe laktosefri rømme
- Kan gjøres vegetar ved å droppe kyllingen.
Foto: Borja Lopez