Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Foredrag

Sunn idrett holder foredrag både for unge idrettsutøvere, foreldre og trenere.

Ønsker du å bestille foredrag?

Informasjon om våre foredrag

Spis smart foredrag 1 og 2

«Spis smart» er et foredrag for unge idrettsutøvere i lokale klubber, idrettslag og kretser. Foredraget passer for både jenter og gutter og handler blant annet om kosthold, vekst og utvikling og kritisk tekning. Foredraget har en praktisk tilnærming med fokus på å gi idrettsungdom enkle og praktiske råd som de kan ta med seg i sin treningshverdag.

Foredraget er basert på nasjonale kostholdsanbefalinger og Olympiatoppens anbefalinger for idrettsernæring.

Vi har to ulike Spis smart-foredrag: ett til utøvere 13-15 år og ett for utøvere som er 16 år og eldre.

For utøvere under 15 år ber vi alltid om at de stiller med en foresatt, og det synes vi også det er positivt om eldre utøvere gjør. Foredraget varer i ca. 45 minutter.

Pris: 3000 kr + reisekostnader

Spis smart foredrag + foreldrenes halvtime

Sunn idrett tilbyr også «foreldrenes halvtime» i forlengelsen av et «Spis smart» foredrag. Dette er en 30 minutters seanse med bare de voksne til stede, hvor vi går mer inn på hvordan mat, kropp og vekt kan bli problematisk for noen. Vi fokuserer på hvordan foreldre og trenere kan være gode støttespillere for ungdommen, og bidra til å forebygge spiseforstyrrelser og fange opp og hjelpe de som strever.

Pris kombinasjonspakke: 5000 kr + reisekostnader

Kommunikasjon rundt mat, kropp og vekt

Sunn idrett tilbyr flere foredrag rettet mot trenere. I tillegg til foredrag om idrettsernæring, tilbyr vi kurs/workshop med temaet  «kommunikasjon rundt mat, kropp og vekt».  Kryss av for «Annet foredrag/kurs/undervisning (pris på forespørsel)» og beskriv din forespørsel i bestillingsskjema for foredrag, så tilpasser vi et opplegg for din klubb eller krets.

Andre foredrag på forespørsel

Sunn idrett kan også skreddersy andre typer foredrag rettet mot utøvere, trenere, foreldre eller helsepersonell. Kryss av for «Annet foredrag/kurs/undervisning (pris på forespørsel)» og beskriv din forespørsel i bestillingsskjema for foredrag.

Webinar

Vi kan også holde våre foredrag digitalt med tilsvarende innhold og opplegg. Noter i bestillingsskjemaet under kommentarer dersom dere ønsker webinar. Prisen for digitalt foredrag er den samme som ved fysisk leveranse (med unntak av reisekostnader).

Praktisk informasjon

For at vi skal holde foredrag trenger vi:

  • Egnede lokaler med tilgang til projektor og lyd
  • Minst 20 deltakere, inviter gjerne naboklubber og lag en temakveld
  • Enkel servering til deltakerne, for eksempel frukt, for å skape en sosial og hyggelig ramme rundt foredraget

Sunn idrett = høy faglig kvalitet

Kompetanseheving er et viktig arbeidsområde for Sunn idrett. Derfor har vi knyttet til oss et faglig nettverk med ressurspersoner og foredragsholdere i hele landet.

I samarbeid med ernæringsavdelingen ved Olympiatoppen arrangerer vi årlig nettverkssamlinger for våre ernæringsfysiologer og foredragsholdere, slik at de alltid er oppdatert på det siste innen idrettsernæring. Våre foredragsholdere og ernæringsfysiologer har alle en solid utdannelse, eller lang erfaring med idrettsutøvere, og egenerfaring fra det å være en ung idrettsutøver.

Chat med Sunn Idrett