Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Idrettsernæring

Ved å være litt bevisst på hva du spiser, kan du oppnå store gevinster både når det gjelder helsen din, prestasjoner på skole og i idrett. Når man er ung er det ekstra viktig å ta vare på kroppen sin. Da er man i en viktig vekstfase, hvor kroppen trenger å få tilført nok energi og byggestoffer. Dette for at blant annet muskler og skjelett skal utvikle seg normalt.

Å spise smart handler om å ha et regelmessig inntak av næringsrik mat og drikke. Gir du kroppen riktig drivstoff, vil du få mer energi og overskudd til både skole, trening og andre hverdagsaktiviteter.

Men hva vil det si å ha et bra kosthold? Hva er viktig for deg som er ung og i tillegg trener? I dag finnes det en jungel av kostholdsinformasjon. Det er ikke alltid lett å vite hva som er riktig når «ekspertene» kommer med motstridende råd. For å gjøre det litt klarere for deg, har vi på disse sidene samlet informasjon og enkle råd som kan hjelpe deg til å få et smartere kosthold. Kostrådene er basert på norske kostholdsanbefalinger og Olympiatoppens anbefalinger for idrettsernæring.

Chat med Sunn Idrett