Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Prioriterte tiltak

Foredrag

Alle våre foredrag tilpasses den aktuelle målgruppen. Vi kan også skreddersy andre foredrag på forespørsel. 

Spis Smart-foredrag

«Spis Smart» er et foredrag med mål om å hjelpe utøveren til:

 • å bli trygg på hvilke råd som er riktig innen idrettsernæring- vite hva slags mat som kreves for å tåle mye trening
 • å bli selvstendig og trygg i sitt eget «idrettsprosjekt»- vite at vekst og utvikling kan kreve tålmodighet
 • å holde seg frisk
 • å vite at helse alltid kommer foran prestasjon

Foredraget er basert på nasjonale kostholdsanbefalinger og Olympiatoppens anbefalinger for idrettsernæring, og retter seg mot aldersgruppen 13-18 år. For utøvere under 15 år ber vi alltid om at de stiller med en foresatt, og det synes vi også det er positivt om eldre utøvere gjør.

Varighet:

Ca.  1 time.

Krav: 

 • egnede lokaler og tilgang til projektor
 • helst 20 deltakere eller flere, inviter gjerne naboklubber og lag en temakveld
 • gjerne litt enkel servering, for eksempel frukt (BAMA idrettsfrukt)

Sunn idrett prioriterer henvendelser fra våre idretter som er langrenn, skiskyting, friidrett og orientering, men holder også foredrag for andre idretter på forespørsel.

Pris: 

3000 kr + reisekostnader for langrenn, skiskyting, friidrett og orientering
4000 kr + reisekostnader for andre idretter

Slik bestiller du: 

Send din forespørsel til post@sunnidrett.no


Foreldreforedrag

Sett inn tekst om foreldreforedrag. 


Trenerforedrag

Sett inn tekst om trenerforedrag. 

Skolesamarbeid

Sett inn info skolesamarbeid

Juniorlandslag

Sunn Idrett støtter juniorlandslagene i langrenn, skiskyting, friidrett og orientering og bistår med foredrag og veiledning i idrettsernæring.

Jentene m Kristin 3[2]

Siden 2013/2014 har Sunn idrett jobbet tett med juniorlandslagene i langrenn, skiskyting, orientering og friidrett ved å delta på samlinger. For at utøvere skal skal bli best mulig rustet til å tåle mange år med mye trening er det viktig å spise smart og nok. Som ung idrettsutøver bør man derfor jobbe med å få inn gode rutiner på kosthold og restitusjon, på lik linje med treningen. Gjennom foredrag, gruppesamtaler og e-læring lærer vi utøverne om idrettsernæring, vekst og utvikling.

På noen av samlingene arrangerer vi matlagingskvelder, hvor vi lager flere retter sammen. Målet er å inspirere utøverne til å lage mat selv, og gi de tips og oppskrifter til enkel, næringsrik og god mat som er bra for en idrettsutøver. Vi tar oss også tid til å dekke fine bord og spise sammen til slutt. Trivsel rundt matbordet og matglede er noe vi setter høyt i Sunn Idrett. 

Andre juniorlandslag:

Arbeidet med juniorlandslagene er først og fremst et tilbud for våre fire idretter, men vi holder også foredrag for andre juniorlandslag i henhold til våre standardpriser dersom vi har kapasitet.

Helseattest

Sett inn info helseattest. 

Fagdag

Sett inn info om fagdag. 

Jentecamp

Camp

Sunn Idrett jentecamp arrangeres årlig på forskjellige steder i Norge, og er en av våre viktigste og mest populære aktiviteter. Campene er rettet mot jenter i 15-16 års alderen som er aktive i idrett. I løpet av campen får inntil 50 jenter muligheten til å møte noen av våre ambassadører, eller andre landslagsutøvere som er gode forbilder. Forbildene deler sine erfaringer og gir verdifulle råd til de yngre utøverne. Campene har et variert program med morsomme treningsøkter, interessante foredrag, felles matlaging og sosiale aktiviteter.

Sted:

Våren 2019 vil Sunn Idrett jentecamp arrangeres i Oslo, helgen 3.-5. mai. Campen har tidligere vært arrangert i Oslo, Trondheim, Kristiansand, Bergen, Bardufoss, Meråker, Lillehammer, Skien og Tromsø.

Pris: 

Campen har en egenandel på kr 1600, som dekker opphold og mat fra fredag til søndag. Vi subsidierer reisekostnader for de som har utgifter på over 1000 kr (billigste reisemåte) i forbindelse med reisen.

Program: 

Programmet varierer litt fra år til år, men følger omtrent samme mal:

Dag 1:

 • Bli kjent lek
 • Middag

Dag 2:

 • Frokost
 • Treningsøkt
 • Foredrag/samtale om idrettsernæring
 • Lunsj
 • Foredrag/samtale om å styrke selvfølelse
 • Treningsøkt
 • Matlagingskveld

Dag 3:

 • Foredrag/samtale om skadeforebygging og å takle motgang
 • Treningsøkt
 • Lunsj

Foreldreseminar

Siden 2016 har vi arrangert et eget trener- og foreldreseminar i forbindelse med campen. Her tar vi opp temaer som er i tråd med det vi er opptatt av å formidle til unge idrettsjenter – som hvordan du som trener/forelder kan bidra til å gi de unge gode kostvaner, en god selvfølelse, mestring og glede gjennom idretten. Vi oppfordrer spesielt foreldre av campdeltakere til å delta, men ellers alle foreldre av unge idrettsutøvere. Les mer om foreldreseminaret i Trondheim her. Mer informasjon om påmelding og program til nye jentecamper og trener-/foreldreseminar vil bli lagt ut på våre nettsider og sosial medier, så følg med. Har du spørsmål, kontakt oss på mail post@sunnidrett.no.

Rådgivning

Sunn Idrett tar imot henvendelser og gir veiledning både på e-post og telefon. Vår rådgivning kan omhandle spørsmål om ernæring relatert til trening, eller om utfordringer med vanskelige tanker knyttet til mat, kropp, vekt og prestasjon. Både utøvere, trenere, foreldre og helsepersonell kan ta kontakt med oss på:Chat med Sunn Idrett