Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Julias burritos med kylling

Du trenger

Ingredienser: 

  • 3-4 ss rapsolje 
  • 1 rødløk 
  • 5 hvitløksfedd 
  • 1 grønn paprika 
  • 1 rød paprika 
  • 1 pakke hermetiske sorte bønner 
  • 1 pakke hermetiske kidneybønner  
  • 2 stk. kyllingfilet 
  • 3 ss tomatpuré  
  • Isberg eller hjertesalat 
  • ½ lime 
  • 2,5 dl vann 
  • ¼ ts chili/cayennepepper 
  • ½ ts røkt paprikapulver 
  • ½ ts malt spisskummen 
  • ½ ts sukker 
  • Salt og pepper 
  • 10 stk. små lefser 

Slik gjør du det

Denne oppskriften gir fyll til 10 små lefser. 

Estimert tidsbruk: 1 time 

Må ha tilgang på kjøkken 

Fremgangsmåte:  

  1. Kutt kyllingen i ca. 2 cm strimler/terninger. 
  2. På en annen fjøl kutter du paprikaen i 1-1,5 cm terninger og finhakker løk og hvitløk. 
  3. Skyll bønnene under kaldt rennende vann.  
  4. Ha rapsolje i stekepanna og sett på middels pluss varme. Når panna er varm har du kyllingen opp i og smaker til med sukker og krydderne. 
  5. Når kyllingen har fått en fin stekeskorpe tilsetter du løk og hvitløk og lar dette småsurre litt.  
  6. Når løken har blitt blank tilsetter du paprikaen, tomatpureen og vann. Bland godt og la dette småsurre på middels til svak varme i ca. 30 min. Rør med jevne mellomrom. Om det blir for tørt tilsetter du litt mer vann.  
  7. Vask så salaten og del den enten i «båter» altså hele blader eller kutt den i tynne strimler. 
  8. Husk å smake til blandingen underveis med saften av ½ lime, og litt mer av krydderne du har for hånden. 
  9. Fyllet er ferdig når grønnsakene og kyllingen har fått kokt godt inn og blitt en kremet masse.   
  10. Sett stekeovnen på 200 grader like før servering for oppvarming av lefsene. Pakk lefsene inn i aluminiumsfolie og varm disse i 10 min.  

Allergener: gluten, melk 

  • Kan gjøres glutenfri ved å kjøpe glutenfrie lefser.  
  • Ved laktoseintoleranse kan man kjøpe laktosefri rømme 
  • Kan gjøres vegetar ved å droppe kyllingen.  

 

Foto: Borja Lopez

Chat med Sunn Idrett