Slik gjør du det
Denne oppskriften gir ca. 4 liter suppe. Dvs. 20 porsjoner a 2 dl.
Estimert tidsbruk: 1,5 time.
Trenger kjøkken.
Fremgangsmåte:
- Skrell, skyll og del opp grønnsakene. Vær nøye med vask av purre også mellom lagene. Skjær denne i skiver. De andre grønnsakene kan kuttes i terninger på 0,5-1 cm. Finhakk hvitløken.
- Skyll linser og bønner i en sil under rennende kaldt vann.
- Ha 3 ss rapsolje i kjelen du skal bruke. Sett denne på middelsvarme. Tilsett så løk, purre og hvitløk. La dette surre et par minutter til løken har blitt blank.
- Så tilsetter du resten av grønnsakene. La også dette surre et par minutter.
- Tilsett så tomatpureen og bland godt med grønnsakene.
- Så tilsetter du vann, hermetisk tomat, krydderne samt sukker og sitronsaften.
- La dette småkoke i 30. minutter.
- Nå kan du tilsette linser, bønner og 3 ss olivenolje. Smak på suppa. Liker du smaken? Evt. smak til med mer krydder, sukker, sitronsaft. Når du er fornøyd med smaken tilsetter du makaronien. La det småkoke i ca. 10 min til.
- Hvis suppa blir for «kompakt» kan du tilsette mer vann og smake til på nytt.
- Suppa er ferdig når både grønnsakene og makaronien er møre.
- Server gjerne med pizzasnurr, rundstykker eller brød.
Serveringstips: Brød eller rundstykker med hummus er kjempegodt til minestronesuppe!!
Allergener: gluten
- Kan gjøres glutenfri ved å ikke tilsette makaroni el kjøpe glutenfri makaroni.
Foto: Borja Lopez