Slik gjør du det
Denne oppskriften gir 20-24 små snurrer.
Estimert tidsbruk: 2 timer.
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele, ha i melken og varm blandingen til den er ca. 37 grader. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
- Bland mel og salt i en bolle. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt, ikke kleber og slipper kanten av bakebollen.
- Dekk bakebollen med plast eller kjøkkenhåndklede og la deigen heve et lunt sted i ca. 30 min. el til dobbel størrelse.
- Sett stekeovnen på 225 grader.
- Del deigen i to dryss litt mel på arbeidsbenken og kjevle deigen til en avlang firkant. Snu gjerne emnet et par ganger når du kjevler slik at det ikke setter seg fast i benken.
- Smør så på pizza/tomatsausen og dryss over ost, skinke og litt krydder.
- Rull sammen deigen til en lang pølse.
- Skjær så rullen i ca. 1,5-2 cm tykke skiver og legg dem på et bakebrett kledt med bakepapir. Dryss gjerne over resten av osten og annet du har igjen.
- Etterhev snurrene i ca. 10 min.
- Stek midt i bakerovnen i ca. 15-17 min. Snurrene skal være gylden når de er ferdig.
- Avkjøles på rist.
Allergener: gluten, melk
- Kan gjøres glutenfritt ved å velge glutenfritt mel. (Da bør man dog følge en oppskrift tilpasset glutenfri bakst).
- Kan gjøres laktosefritt ved å velge laktosefri melk. Fast ost er naturlig laktosefri.
Foto: Borja Lopez