Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Julias pizzasnurrer

Du trenger

Ingredienser til deigen:  

  • 300 g siktet hvetemel 
  • 300 g sammalt speltmel 
  • 50 g meierismør 
  • 3 dl melk 
  • 1 ts salt 
  • 25 g fersk gjær 

Tilbehør/topping: 

  • 2 pakker revet ost 
  • 1-2 pakker skinke 
  • 1 glass pizzasaus/tomatsaus 
  • Pizzakrydder/oregano/basilikum 

Slik gjør du det

Denne oppskriften gir 20-24 små snurrer. 

Estimert tidsbruk: 2 timer. 

Fremgangsmåte:  

  1. Smelt smøret i en kjele, ha i melken og varm blandingen til den er ca. 37 grader. Rør ut gjæren i melkeblandingen
  2. Bland mel og salt i en bolle. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt, ikke kleber og slipper kanten av bakebollen. 
  3. Dekk bakebollen med plast eller kjøkkenhåndklede og la deigen heve et lunt sted i ca. 30 min. el til dobbel størrelse.
  4. Sett stekeovnen på 225 grader. 
  5. Del deigen i to dryss litt mel på arbeidsbenken og kjevle deigen til en avlang firkant. Snu gjerne emnet et par ganger når du kjevler slik at det ikke setter seg fast i benken. 
  6. Smør så på pizza/tomatsausen og dryss over ost, skinke og litt krydder.
  7. Rull sammen deigen til en lang pølse. 
  8. Skjær så rullen i ca. 1,5-2 cm tykke skiver og legg dem på et bakebrett kledt med bakepapir. Dryss gjerne over resten av osten og annet du har igjen. 
  9. Etterhev snurrene i ca. 10 min. 
  10. Stek midt i bakerovnen i ca. 15-17 min. Snurrene skal være gylden når de er ferdig.  
  11. Avkjøles på rist.  

Allergener: gluten, melk 

  • Kan gjøres glutenfritt ved å velge glutenfritt mel. (Da bør man dog følge en oppskrift tilpasset glutenfri bakst). 
  • Kan gjøres laktosefritt ved å velge laktosefri melk. Fast ost er naturlig laktosefri. 

Tips til variasjon:

Om du vil ha enda mer fyll i snurrene dine kan du prøve å fylle eller dekke de med f.eks. ratatouille, pesto, oliven, artisjokker, løk, sopp eller hermetisert paprika. Prøv deg frem og finn din favoritt kombinasjon. 

Lag gjerne mange snurrer og frys de ned, så har du snurrer tilgjengelig når du har lyst på! De smaker veldig godt i matpakka med litt kremost. 

Foto: Borja Lopez

Chat med Sunn Idrett