Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Nye Sunn Idrett ambassadører

Vi er stolte over å lansere tre av EM-håpene i orientering som nye Sunn Idrett ambassadører!

Andrine Benjaminsen (23), Håkon Jarvis Westergård (26) og Magne Dæhli (31) vil – i tillegg til forbildet Ida Marie Næss Bjørgul (30) – være med og fremme Sunn Idretts budskap.

Med tre tidligere verdensmesteres orienteringssko nå godt plassert på hylla, var det tid for å trekke nye krefter inn i Sunn Idretts ambassadørteam. Mari Fasting og Heidi Bagstevold har bidratt sterkt på jentecamper og andre arrangementer over mange år, og Carl Godager Kaas har vært en aktiv bidragsyter siden Sunn Idrett trakk inn mannlige forbilder i 2016. Vi vil benytte anledningen til å takke for gode råd og sterkt engasjement fra disse tre samt Jon Aukrust Osmoen!

Av de nye ambassadørene var det Andrine Benjaminsen som kjente best til Sunn Idretts arbeid, siden hun hadde deltatt på Sunn Idretts jentecamp da hun var yngre:

– Jentecampen var veldig inspirerende og lærerik, og ikke minst utrolig hyggelig sosialt. Jeg synes budskapene Sunn Idrett står for er svært viktige, og jeg synes det er veldig hyggelig å bli spurt om å være ambassadør. Jeg håper at mitt bidrag kan være en positiv inspirasjon for mange yngre utøvere.

Sunn Idrett møtte Andrine sammen med Håkon Jarvis Westergård under uttaksløpet på Akershus festning nylig. Begge følte seg formmessig i rute, og så fram til det kommende mesterskapet i Ticino i Sveits.

Magne Dæhli har allerede en suksessrik karriere med to VM-gull og to VM-sølv på stafett, samt sølv på både langdistanse og stafett i EM. Han har dermed mye erfaring å dele, og beskriver sin motivasjon for å bli Sunn Idrett ambassadør slik:

– Mat er veldig viktig for idrettsutøvere fordi vi trenger nok og riktig mat for å få optimalt utbytte av treninga. Men samtidig er det viktig at mat ikke tar for mye fokus og energi, så det er viktig å ha gode og sunne rutiner slik at hovedfokus kan ligge på trening. Hvis mine erfaringer kan hjelpe unge utøvere, så tenker jeg det er en fin måte å gi litt tilbake til idretten.

For Ida Marie Næss Bjørgul er det mentale aspektet av det å være toppidrettsutøver viktig, og hun er glad for at Sunn Idrett også har fokus på dette.

– Jeg tror positivt selvsnakk er viktig, for å holde selvtilliten og selvfølelsen oppe. Det jobber jeg mye med, og synes det er viktig å ha en trener som hjelper meg på rett vei mentalt. For meg er det også viktig å ta vare på de andre tingene i livet som betyr mye for meg, for eksempel et nært forhold til familien og studier ved siden av. Det hjelper meg å koble av fra idretten og kjenne at jeg har flere bein å stå på i livet.

Sunn Idrett er trygge på at våre fire nye ambassadører har mange gode råd å dele med unge utøvere, og vi ser fram til å bruke disse i Sunn Idretts arbeid!

 

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett