Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Julias bønnesalat med fetaost og avokado

Du trenger

Ingredienser: 

  • 2 pakker hermetiske kikerter 
  • 2 pakker hermetiske kidneybønner 
  • 2 pakker hermetiske store hvite bønner 
  • 1 glass el 2 pakker fetaost 
  • 4 avokado 
  • 1 pakke cherrytomater 
  • 1 glass kalamataoliven, helst uten stein 
  • 6 ss olivenolje 
  • 4-5 ss balsamicoeddik 

Slik gjør du det

Denne oppskriften gir ca. 20 porsjoner a 1 dl.  

Estimert tidsbruk: 15 min. 

Trenger ikke kjøkken, men rennende vann og en «kjøkkenbenk». 

Fremgangsmåte:  

  1. Skyll bønner og kikerter under kaldt rennende vann. Ha disse i salatbollen. 
  2. Del avokadoene i to, ta ut fruktkjøttet og del dette etter ønske. Ha dette i salatbollen. 
  3. Hell av vannet fra olivenene og ha disse i salatbollen. 
  4. Hell så av oljen fra fetaosten om du har kjøpt feta på glass og tilsett dette i bollen, eller smuldre fetablokkene direkte over ingrediensene i salatbollen.  
  5. Skyll cherrytomatene og del disse i to og tilsett i salaten. 
  6. Tilsett så olivenolje og balsamicoeddik. Smak gjerne til med litt salt og pepper. Bland godt. 

 

Allergener: melk 

  • Kan gjøres laktosefri ved å kjøpe f.eks Arla apetina laktosefri fetaost. 

Foto: Borja Lopez

Chat med Sunn Idrett