Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Laksewok med fargerike grønnsaker og ris

Du trenger

  • Laksefileter
  • Wokblanding, fersk eller frossen. Her kan du også bruke de grønnsakene du liker best og har liggende i kjøleskapet.
  • Fullkornsris
  • Cashewnøtter eller sesamfrø (kan sløyfes)
  • Olje

Woksaus:

  • 6 ss soyasaus
  • 4 ss flytende honning
  • 1 fedd hvitløk
  • 1-2 ts fersk ingefær
  • ½ chili

Tilpass mengde saus etter ønske.

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Finhakk hvitløk, chili og ingefær. Bland dette sammen med honning og soyasaus.
  3. Stek wokblandingen eller de grønnsakene du har tilgjengelig i litt olje.
  4. Legg grønnsakene til side og stek laksefiletene. Laksen kan evt. tilberedes i stekeovn hvis du har tilgang på dette.
  5. Tilsett grønnsakene og woksausen. Smak til med ønsket mengde saus.
  6. Server laksewoken med fullkornsris og cashewnøtter eller sesamfrø.

Tips:

I denne retten kan du bruke de grønnsakene du liker best og bytte ut laksen med torsk, kylling, kjøtt eller et vegetarisk alternativ som linser, bønner eller kikerter. Her kan du også variere med forskjellige typer tilbehør, som for eksempel pasta, quinoa, couscous eller bulgur. Mulighetene er mange! Hva med å sette denne på neste ukes middagsplan?

Chat med Sunn Idrett