Search for:
Søk
Meny
Idrettsernæring
Spis smart
Mat og trening
Næringsstoffer
Oppskrifter
Helse
Vekst og utvikling
Restitusjon
Helse
Spiseforstyrrelser
Fakta om spiseforstyrrelser
Idrett og spiseforstyrrelser
Forebygging av spiseforstyrrelser
Behandling av spiseforstyrrelser
Myter om spiseforstyrrelser
Når skal vi si stopp?
Aktuelt
Aktiviteter
Foredrag
Sunn idrett konferansen
E-læring
Helseattest
Rådgivning
Verktøykasse
Om oss
Vårt arbeid
Ambassadører
Samarbeidspartnere
Våre ansatte
Kontakt
Søk
Lussekatter
Du trenger
10 lussekatter:
1 kg hvetemel
5 dl melk
1,5 dl sukker
50 g (fersk)gjær (for søte deiger)
200 g smør
250mg safran eller 1 ts gurkemeie
2 egg
rosiner
Slik gjør du det
Smelt smøret i en liten gryte.
Ha i melken og varm opp til 37°C – bruk gjerne et lite termometer.
Ta melk og smør bort fra plata, og rør inn den ferske gjæren.
Hell mel, sukker og safran i en bakebolle.
Bland sammen det tørre og det våte, og ha i 1 egg.
Elt deigen i 5-10 minutter til den er smidig og glatt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har.
Dekk deigen med plast eller et klede og la heve på et lunt sted i 30 min.
Elt deigen på nytt, og rull ut til en lang pølse som du deler i 10 deler.
Rull hver del ut til en tynn pølse, og form dem til lussekatter (se bilde) før de legges på bakepapir på et bakebrett.
Pensle lussekattene med egg, og pynt med rosiner.
Sett til etterheving i ca. 30 min på et lunt sted.
Stekes på 210°C i 10 minutter eller til de er gylne og fine. La de avkjøles på en rist.
NYT!
Flere smarte oppskrifter
Matpakkemat
Hjemmelaget knekkebrød
Restitusjonsmåltid
Energimuffins
Restitusjonsmåltid
Milkshake
vis alle