Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Håkon Jarvis Westergård

Min oppskrift

FISKEGRATENG MED POTETER OG RASPET GULROT

Lett å lage, masse mat som holder til to dager, sunt og veldig godt!

500 gr fisk
3 dl makaroni
4 dl melk
3 spiseskjeer smør
3 egg
4 spiseskjeer mel
1 teskje revet muskatnøtt
5 stk raspede gulrøtter (pleier å tilsette 1 spiseskje sukker og 1 spiseskje sitronsaft)
Griljermel nok til å dekke overflaten av retten

Del opp fisk i terninger og legg i formen. Kok makaroni og legg i formen. Lag hvitsaus ut av melk, mel, smør og muskatnøtt. Avkjøl litt og bland inn egg. Hell over hvitsausen og bland godt. Strø over geriljemel. Stekes på 200 grader i 45 min.

Mine tips

Det er utrolig viktig å ha et stabilt blodsukker dersom man skal prestere på topp. Man er skarpere til sinns, man har bedre forutsetninger for å presse kroppen maksimalt og man er i strålende humør. Det er også viktig å justere treningsmengde etter alle andre aktiviteter man gjør i tillegg til trening. Har man mye på skolen, jobb eller i privatlivet så kan det være lurt å redusere treningsbelastningen.

Konkurransemat

Hvis jeg skal trene/konkurrere tidlig på dagen spiser jeg havregrøt og et par brødskiver. Dersom det er senere på dagen passer jeg på å spise en god lunsj (ofte varm, men lett fordøyelig mat), og så fylle på med noen skiver dersom det går mer enn 2 timer før jeg starter.

Kosemat

Alt som smaker godt og som kan spises…:)

Mitt mentale tips

Før viktige konkurranser sørger jeg for å stille så godt forberedt som mulig. Det er viktig å utnytte all tilgjengelig informasjon om konkurransen til det ytterste. Målet er å alltid vite mer enn mine konkurrenter. Når man står på startstreken skal man ha troen på seg selv, stole på de avgjørelsene man tar undervegs og aldri gi opp.

Chat med Sunn Idrett