FISKEGRATENG MED POTETER OG RASPET GULROT
Lett å lage, masse mat som holder til to dager, sunt og veldig godt!
500 gr fisk
3 dl makaroni
4 dl melk
3 spiseskjeer smør
3 egg
4 spiseskjeer mel
1 teskje revet muskatnøtt
5 stk raspede gulrøtter (pleier å tilsette 1 spiseskje sukker og 1 spiseskje sitronsaft)
Griljermel nok til å dekke overflaten av retten
Del opp fisk i terninger og legg i formen. Kok makaroni og legg i formen. Lag hvitsaus ut av melk, mel, smør og muskatnøtt. Avkjøl litt og bland inn egg. Hell over hvitsausen og bland godt. Strø over geriljemel. Stekes på 200 grader i 45 min.
Det er utrolig viktig å ha et stabilt blodsukker dersom man skal prestere på topp. Man er skarpere til sinns, man har bedre forutsetninger for å presse kroppen maksimalt og man er i strålende humør. Det er også viktig å justere treningsmengde etter alle andre aktiviteter man gjør i tillegg til trening. Har man mye på skolen, jobb eller i privatlivet så kan det være lurt å redusere treningsbelastningen.
Hvis jeg skal trene/konkurrere tidlig på dagen spiser jeg havregrøt og et par brødskiver. Dersom det er senere på dagen passer jeg på å spise en god lunsj (ofte varm, men lett fordøyelig mat), og så fylle på med noen skiver dersom det går mer enn 2 timer før jeg starter.
Alt som smaker godt og som kan spises…:)
Før viktige konkurranser sørger jeg for å stille så godt forberedt som mulig. Det er viktig å utnytte all tilgjengelig informasjon om konkurransen til det ytterste. Målet er å alltid vite mer enn mine konkurrenter. Når man står på startstreken skal man ha troen på seg selv, stole på de avgjørelsene man tar undervegs og aldri gi opp.