Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Helene Marie Fossesholm

Min oppskrift

I sommer kom jeg over en veldig god oppskrift på laksegryte, som jeg har lagd mye av siden. Jeg er veldig glad i laks, også er det veldig sunt med tanke på at det har et høyt innhold av nødvendige omega 3 fettsyrer. Oppskrifta er henta fra: https://www.lindastuhaug.no/2018/05/31/kreolsk-laksepanne/

Kreolsk laksepanne, ca. 4 personer
500 g laksefilet (evt. ørretfilet)
200 g kokt scampi
1 purreløk
6 mellomstore gulerøtter
1 brokkoli
2 fedd kvitløk
4 ts red curry paste
1 ts karrikrydder
1 ts paprikakrydder
1 boks (300 g) creme fraiche
1 boks (400 ml) kokosmelk
1-2 ss smør/olje
salt og pepper

Slik gjør du:
1. Grovhakk purreløk, skjær gulerøtter i skiver og finhakk Hvitløk. Steik i smør/olje.

  1. Tilsett red curry pasta, karrikrydder og paprikakrydder. La det surre 2-3 minutter før du tilsetter brokkolibuketter, creme fraiche og kokosmelk. Kok opp og la det småkoke i 2-3 minutter.
  2. Tilsett scampi og laks i terninger. La gryta kose seg rett under kokepunktet i 3-4 minutt, til laksen er ferdig. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer red curry paste/karri/paprika om nødvendig.
  3. Server med det tilbudet du liker. Selv pleier jeg å koke pasta eller ris ved siden av, men poteter eller annet er også veldig godt!

Mine tips

Gjør det som gir det energi og motivasjon til å fortsette. Ha det gøy på trening, og ikke vær redd for å leke deg. Er det en kul i skiløypa, hopper jeg alltid på den kulen. Treningene blir morsommere, og dessuten får man også utfordret balansen og koordinasjonen og får bedre tekniske ferdigheter. Vinn- vinn- situasjon rett og slett!
For et sunt kosthold er det viktig å spise sunt og variert. Å spise jevnt gjennom dagen er også veldig viktig, og ikke minst å drikke nok! Frukt som mellommåltider er perfekt hvis man bare er litt småsulten.

Treningsmat

Jeg spiser mye grov brødmat. Det metter godt slik at jeg ikke blir alt for fort sulten igjen, og jeg føler også at det fordøyes bra, uten at det føles som en klump i magen under hardøkt eller konkurranse. Underveis på langturer eller etter hardøkter spiser jeg mye banan. Rett etter hardøkter eller konkurranser hvor man har presset seg hardt er det viktig å få i seg næring så raskt som mulig, slik at restitusjonen kan begynne. Ofte er kanskje ikke matlysten helt på topp, og da er det viktig at man har noe som er lett å spise tilgjengelig. Personlig synes jeg banan ofte er lettere å få i seg etter en hardøkt enn mange barer, og det er dessuten rask og god energi.

Kosemat

Jeg er generelt veldig glad i søtsaker, men hjemmelagde «cookies» må nok bli favoritten. Det er enkelt å lage og smaker himmelsk, spesielt når de kommer varme, rett fra ovnen. Ellers er jeg også veldig glad i fersk gjærbakst for eksempel kanelsnurrer og skolebrød.

Chat med Sunn Idrett