Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Thomas Roth

Min oppskrift

PARMA PIZZA

Deig:
2 1/2 dl lunkent vann
1/2 pakke tørrgjær
en klype salt
et par spiseskjeer olje
2 1/2 dl hvetemel
Heves i 30-40 min.

Pizza saus:
Løk
Parma skinke
Soltørkede tomater
Revet ost
Oregano og pepper

Stekes på 250 grader i 10-15 min.
Ruccola på toppen etter steking.

Mine tips

Du vet aldri når ditt idrettslige gjennombrudd vil komme. Men vi vet at det ikke kommer gratis. Se for deg et rør som sakte blir fylt opp mer og mer hver gang du trener og hver gang du konkurrerer. Akkurat som et liter mål, så er det punkter på dette røret. For at du skal nå disse punktene må du være dedikert og være villig til å legge ned mange timer med arbeid.
Du vinner din første konkurranse (200 ml), du blir kretsmester (400 ml), du blir norgesmester ( 600 ml), Europamester (800 ml) og verdensmester/olympisk mester (1 L). Hver gang du har trent eller konkurrert kan du se for deg litt væske som renner ned i røret. Bruk dette som motivasjon, og vit at jo mer du jobber jo nærmere kommer du et nytt punkt, og hvem vet, kanskje det er i morgen?

Treningsmat

Spaghetti eller lasagne er beste trenings- og konkurransemat for meg. Jeg foretrekker en form for pasta, ettersom jeg føler det er relativt lett kost, men også siden det inneholder mye karbohydrater. Dette er fordel for å fylle opp glykogen lagrene, som gir meg mye energi!

Kosemat

Helt siden jeg var liten har jeg alltid forholdt meg til lørdagsgodteri, og selv i voksen alder har ikke dette endret seg. På lørdager blir det ALLTID en Firstprice melksjokolade, ikke fordi den er billig, men fordi jeg synes den er god, og også gjerne en godt og blandet pose (ikke alltid).
Hjemme laget pizza må nok være favoritt kose maten. Dette kjenner jeg er et måltid jeg gleder meg til.

Mitt mentale tips

Som 800m løper kan det være hardt å stille seg bak startstreken og vite hvor vondt og tungt det kommer til å være før du kommer i mål. For mange kan dette være en barriere som hindrer deg i å prestere på ditt aller beste. Det er ikke noe poeng i å fokusere på dette.
Fokuser på det som faktisk er målet ditt, å prestere på ditt aller beste, og se for deg alt det positive som kommer ut av dette. Fokuser på godfølelsen du kommer til å ha 20 min etter løpet, fokuser på alle klappene på skulderen du får, se for deg det utfallet og dra energi av det.

Chat med Sunn Idrett