Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Johannes Dale

Min oppskrift

Denne retten, kaller jeg for «Laksekebab».

En enkel og supergod rett jeg lærte av eldre elever på NTG, og tatt med meg videre.

Ingredienser til 2 porsjoner:

2-3 laksefilet

1 purre

1 paprika

1 fedd hvitløk

1 gulrot

½ brokkoli

(Her kan du bruke de grønnsakene du selv vil, eller bruke de du har i kjøleskapet)

Litt olivenolje

Rømme eller kesam

1 pakke tacokrydder

Pitabrød

Fremgangsmåte:

Kutt opp alle grønnsakene i små biter eller strimler, og legg de til siden. Stek laksefilene kort i panna med litt olje og hvitløk (ca 2-3 minutter), og hakk deretter filene i små biter. Tilsett grønnsakene, og vend inn sammen med laksen. Stek til grønnsakene er myke og fisken er ferdigstekt.

Mens du venter på at fisken og grønnsakene stekes ferdig, lager du sausen. Tilsett litt rømme eller kesam i en skål, og tilsett tacokrydder (ca en halv pakke krydder til en halv boks rømme/kesam). Rør om og sett i kjøleskapet.

Mot slutten av steketiden, legger du pitabrødene i en forvarmet ovn på rundt 200grader og stek til gyllenbrune.

Fyll pitabrødene med laksen og grønnsakene, topp med litt saus, og nyt! Enkel og superdigg fiskerett som er en favoritt for meg!

Mine tips

Jeg har alltid vært i gode treningsgrupper, og har alltid trivdes godt i de gruppene jeg har vært i. Helt fra klubbnivå, via NTG, junior og rekruttlandslag, og opp på elitelaget. Dette tror jeg også har vært veldig viktig for utviklinga mi, fordi vi alltid har pusha hverandre, og tatt steg sammen. Dessuten er miljøet en stor del av min idrettsglede, og mange av mine beste venner har jeg via idretten. Da blir det mye enklere å trene, man kan dele erfaringer og tips og triks, pushe hverandre og ta steg sammen. Sørg for å ta godt vare på folka i miljøet, ikke vær redd for å dele og motta erfaringer. Det er lov å ha det gøy på veien mot målet!

Treningsmat

Når det kommer til mat i forbindelse med trening har jeg gjennom årene opparbeidet meg erfaring over hva som funker for meg. Til frokost og før trening har jeg funnet ut at brødskiver med diverse pålegg er det beste for meg! Jeg har gjerne litt søtt pålegg på, slik at jeg får i meg nok karbohydrater før en hard treningsdag. I tillegg spiser jeg gjerne en banan, og en skål med yoghurt og et glass juice. Da sørger jeg for at lagrene er fylt opp og klar for en bra treningsdag! Jeg husker fra barn og ungdomsårene at havregrøt nærmest var noe man skulle spise til frokost fordi det var det skiløpere spiste til frokost, og at de ga energi. For meg fant jeg ut etter hvert at dette ikke var noe for meg, da jeg følte magen ble veldig full og tung, og at de ga meg lite energi. Dermed blir mitt tips og råd, prøv deg frem, og finn det som funker for deg!

Kosemat

For meg er matglede veldig viktig i en ellers hard treningshverdag. Hvis jeg skal ha noe godt til middag, er dette noe jeg kan glede meg til lenge! For meg er den ultimate kosematen, og min favorittrett, pizza. En skikkelig god hjemmelaget pizza på steinovn, slik at du får en sprø og tynn bunn, er det få ting som slår. Snacks står også høyt i kurs hos meg, og en pose smågodt eller en pose chips er noe jeg kan kose meg skikkelig med. I harde treningsperioder føler jeg også at dette er noe jeg kan trenge for å dekke energibehovet mitt, og så lenge jeg spiser sunne og gode måltider først, koser jeg meg med god samvittighet. Ikke for mye, og ikke for lite!

Chat med Sunn Idrett