Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Erlend Bjøntegaard

Min oppskrift

Pasta med laks og mango/avocado salat – en enkel favoritt

2 porsjoner:
300 g laksefilet
Pasta (jeg foretrekker tagliatelle til denne)
1/2 mango
1/2 avocado
3 ss olivenolje
Evt. hvis du har:
ca. ¼ chili
litt frisk koriander
½ lime

Skjær laksefileten i serveringsstykker (eller kjøp frosne serveringsstykker som du tiner opp først), krydre med salt og pepper.
Legg laksen i en smurt ildfast form eller langpanne og stek i stekeovn på 180 grader i ca. 15 minutter.

Kok pasta som anvist på pakken.

Skjær mango og avocado i biter og bland sammen i en bolle. Ekstra digg hvis du blander inn litt finhakket chili, noen blader frisk koriander, olivenolje og limejuice. Nam!

Mine tips

Jeg er nå 26 år, og er mitt første år på elitelaget. For å komme på elitelaget i en alder av 26, er tålmodighet viktig. Treningsarbeidet må gjøres uansett hvilket lag man er på, og det har jeg vært opptatt av å gjøre så godt jeg kan hver eneste sesong.

Treningsmat

Før trening spiser jeg brødmat med godt pålegg, ett glass melk eller juice og en kopp kaffe. Skal jeg trene hardt eller konkurrere liker jeg å spise noe som er lett fordøyelig. Havregrøt er perfekt før en hard økt eller konkurranse.

Etter trening spiser jeg enten rester fra middag dagen før, eller en enkel pastarett. Hjemmelaget pasta carbonara eller pasta med pesto, cherry tomater, ruccola, bacon og parmasan.

Kosemat

En god hjemmelaget pizza eller hamburger står høyt i kurs. Det er viktig å kose seg, både for kroppen og for hodet.

Mitt mentale tips

Alt det harde arbeidet og den tøffe innstillingen som idrettsutøver, er avgjørende for å bli god. Likevel er det å "skru av bryteren" og greie å sette idretten til side mellom øktene, like viktig. Det er veldig forskjellig hvordan hver enkelt utøver bruker tiden sin utenom idretten. Å ha noe og se frem til, eller å få andre utfordringer enn idretten, føler jeg er viktig for å ha det bra med meg selv. Det er utfordrende å få tid til alt, når man velger å drive med idrett. Så derfor må du TA deg tid, til å gjøre andre ting av og til.

Chat med Sunn Idrett