Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Rekordhøyt deltakerantall på del 1 av Sunn Idrett konferansen 2020

Tyder på at temaene Sunn Idrett jobber med oppleves som viktige.

Over 500 deltakere hadde meldt seg på for å følge live-sendingen av Sunn Idrett konferansen – del 1, som ble arrangert onsdag 13. mai. Det var ny deltakerrekord med god margin, noe som gir et signal om at temaene Sunn Idrett jobber med oppleves som viktige.

Årets Sunn Idrett konferanse markerer at Sunn Idrett ved årsskiftet ble en del av Norges idrettsforbund og skal jobbe med å spre viktig kompetanse til hele idretts-Norge.  Hovedtittel for konferansen, som i år er delt i to deler, er «Sunn Idrett for hele norsk idrett – hva må til?».

Del 1 rettet seg hovedsaklig mot særforbund, idrettskretser og ledere i idretten, og hadde undertittel «Anerkjennelse, forankring og samarbeid». Målet med denne første delen var å inspirere og støtte flere særforbund og idrettsmiljøer til å jobbe mer systematisk med forebygging av spiseforstyrrelser i idretten.

– Jeg har tro på at Sunn Idrett og særforbundene kommer til å klare dette meget godt, sa idrettspresident Berit Kjøll i sin åpningstale. Som et resultat av konferansen har allerede flere nye særforbund tatt kontakt med Sunn Idrett for å komme i gang.

Fikk du ikke med deg hele eller deler av konferansen del 1? Fortvil ikke – her gir vi deg opptaket. Del gjerne med andre du mener kan ha nytte av å se dette.

Gå ikke glipp av fortsettelsen.

Del 2 av konferansen handler om «Betydningen av gode forbilder i idretten» og arrangeres onsdag 27. mai kl. 19.30-22.00 – også som live-stream arrangement. Denne delen av konferansen retter seg mot alle som har en relasjon til idrettsungdom – enten du er trener, forelder, ansatt på idrettsgymnas, helsepersonell eller har en annen rolle i idretten. Utøvere som ønsker å være bevisst i sin rolle som forbilde er også velkomne til å delta. Målet for konferansen er å øke bevissthet og gi kunnskap og praktiske råd om kommunikasjon og rollen som forbilde når det gjelder mat, kropp og trening for idrettsungdom. Mer informasjon om program og påmelding finner du her.

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett