Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Eplegodt

Du trenger

Til 7-8 dessertporsjoner

  • 4-5 epler
  • 2 ss sukker
  • 1,5 ts kanel
  • Vaniljeis
  • Vaniljesaus

Smuldredeig:

  • 150 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 5 strøkne ss sukker
  • 2 ts vann

 

 

 

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 grader C.
  2. Skrell eplene og del hvert eple i 4. Fjern kjernen og del hver bit i 3-4 nye båter.
  3. Bland mel, smør (rom-temperert), vann og sukker i en bolle. Bruk hendene til å smuldre det sammen.
  4. Bland 2 ss sukker og 1,5 ts kanel i en pose. Ha i eplebåtene og rist posen så det blandes godt.
  5. Fordel eplebåtene utover i en ildfast form og strø smuldredeigen over.
  6. Stekes ca. 25 min, til smuldredeigen har fått en gyllenbrun farge.

 

Serveres varmt sammen med vaniljeis og vaniljesaus. Så enkelt og SÅ godt!

Chat med Sunn Idrett