Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Hjemmelaget pizza

Du trenger

Oppskriften er for 4-5 personer

Fyll

  • 400 gram karbonadedeig
  • 1 glass tomatpure
  • 1 glass pizzasaus eller hermetiske tomater
  • Gulost
  • 1/2 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 liten boks mais
  • 1/2 paprika
  • 1 tomat
  • 5-6 ferske sjampinjonger

 

Bunn

  • 1 ss rapsolje
  • 1 pk tørrgjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 6 dl sammalt fint hvetemel
  • 3 dl hvetemel

Slik gjør du det

Tilbered gjerne på utegrillen!

  1. Ovnen varmes til 225 grader, eller gassgrillen settes på maks med pizzasteinen på grillristen 15-20 min før grilling (pizzasteinen må være glovarm før du begynner å grille). Du må ha grill med lokk for å få høy nok steketemperatur.
  2. Bland sammen mel, olje, gjær og tilsett det lunkne vannet. Elt deigen til den blir fast og fin, her må man prøve seg fram med vann og mel. Deigen kjevles ut og legges på et bakepapir på stekebrett. Skal du grille pizzaen, drar du bakepapiret over på pizzasteinen når alt er klart.
  3. Stek karbonadedeigen gylden brun, bland med pizzasausen/hermetiske tomater.
  4. Finhakk 2-3 fedd hvitløk og skjær opp vanlig løk og sjampiniong. Dette brunes i panna og blandes med kjøttet.
  5. Skjær opp resten av grønnsakene og riv ost.
  6. Smør et lag med tomatpure over bunnen.
  7. Hell fyllet over bunnen sammen med grønnsakene, og revet ost på toppen.
  8. Pizzaen stekes i ovn 10-15 min, noe kortere på grill. På grillen napper du ut bakepapiret etter 5 min og lar pizzaen steke til den er ferdig. Dersom bunnen blir ujevnt stekt kan du dreie den litt rundt. Server gjerne pizzaen med en frisk salat til.

Hjemmelaget pizza er kjempe godt og kan varieres etter smak med forskjellig fyll. Prøv denne varianten med grov bunn, ost, kjøtt og grønnsaker.

(Foto: opplysningskontoret for melk og meieriprodukter)

Chat med Sunn Idrett