Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Ovnstekte potetbåter

Du trenger

2 porsjoner

  • 6 poteter med skall
  • 1 ss olivenolje
  • litt salt og pepper (evt litt ferske eller tørka urter som timian, rosmarin eller pizzakrydder)
  • en brødpose

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 grader
  2. Vask potetene godt og del dem i båter
  3. Legg potetbåtene i posen og tislett oljen sammen med salt, pepper og evt annet krydder. Hold posen lukket og rist den til oljen har fordelt seg
  4. Hell blandingen over i en ildfast form eller stekeplate
  5. Stek potetbåtene på midterste rille i ca. 20 minutter, avhengig av hvor store du har skåret dem

Å steke potetbåter i ovnen gir de ein deilig sprø overflate og kan brukes som tilbehør til det meste!

Chat med Sunn Idrett