Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

5 ting vi anbefaler deg å gjøre i jula

 

1. Kos deg med mat.
Mat er KOStilskudd i livet. Mat er så mye mer enn bare næringsstoffer. Mat er glede, mat er trivsel, mat er sosialt samvær og mat er tradisjoner. I jula er dette viktigere enn noen gang, og vi må glede oss til måltider og nyte de flotte juletradisjonene våre.

2. Ta vare på flokken din.
For de fleste er livet hektisk og tiden går fort. I jula stopper vi litt opp og vi får bedre tid til å se familie og venner som vi ikke ser så ofte. Bruk tiden godt, familierelasjoner er viktige. Familie og venner er den «trygge havnen» i en tid der mange relasjoner ofte er flyktige. Fellesskapet er viktig – så ta vare på flokken din.

3. Finn treningsgleden
Tenk over hvorfor du liker å trene og hva som gir deg motivasjon til mer aktivitet. Dette er viktige grunnfundamenter for å bevare treningsgleden og en livsstil som vil vare ikke bare neste år, men som oftest livet ut. Trening skal først og fremst gi overskudd og være lystbetont. Kanskje du inviterer en venn/venninne du ikke ser så ofte med ut på en treningstur?

4. Ikke få dårlig samvittighet
Mat og trening er tett knyttet opp i følelser. Vi ønsker at mat og trening mest skal gi gode følelser, men av og til kan de medbringe vonde opplevelser og dårlig samvittighet. Som regel skyldes dette tanker eller regler vi har laget oss som vi ikke klarer å følge. I jula kan man forsøke å unngå slike regler og prøve å slippe den dårlige samvittigheten. Trener du på dette i jula, kan du dra dette rådet med deg inn i det nye året.

5. Si til deg selv at du er GOD NOK!
Vi i Sunn Idrett er opptatt av å formidle viktigheten av å ha god selvfølelse. Selvfølelse er følelsen av verdi langt utover det som handler om idrettslige resultat og prestasjoner. Selvfølelse er ferskvare, så vi må hele tiden jobbe med å si til oss selv at vi er god nok selv om det «butter litt» – på idrettsbanen eller med en dårlig karakter på skolen. HUSK! Du er mye mer enn det ytre og de prestasjonene du leverer.

God jul og godt nytt år fra oss i Sunn Idrett!

 

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett