Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Sunn Idrett ambassadør Amalie Iuel

Tar rollen sin som forbilde seriøst!

– Jeg synes arbeidet Sunn Idrett gjør for å senke skuldrene på unge utøvere i forhold til kosthold er spesielt viktig, og ønsker å bidra til dette. Jeg har selv opplevd at det ikke er sunt for verken kropp eller sinn å ha et strengt regime på dette, og trives og presterer best når jeg også unner meg «KOStilskudd».

Amalie har flyttet hjem til Norge etter studier og collegeidrett i USA, og til Sunn Idretts glede har hun takket ja til å fronte våre budskap som Sunn Idrett ambassadør. Friidrettskometen ser fram til å dele sine erfaringer og gi råd til unge utøvere, og er opptatt av å vise at også toppidrettsutøvere er vanlige mennesker:

– Vi trenger også innslag av all type mat for å trives. Selv ble jeg deprimert og mistet overskudd da jeg en periode på college fulgte veldig strenge kostholdsregler. Selvfølgelig må man spise variert og bra, men kosemat er også viktig. Man må passe seg for ikke å bli for ekstrem, men gi plass til trivsel og latter også.

Amalie Iuel ble engasjert i samtalen om Sunn Idrett-tematikk på vårt kontor.

Latter og trivsel innimellom det seriøse får hun i bøtter og spann i sitt nye treningsteam, der hun sammen med Karsten Warholm (som også er Sunn Idrett-ambassadør) trener under Leif Olav Alnes sin ledelse i Oslo. Jenta som satte norsk rekord på 400 meter hekk i april i år, var kun én hundredel unna å nå VM-semifinale i London sist uke. At hun ikke lyktes ett hundre prosent bruker hun som motivasjon for videre satsing, heller enn å la seg knekke. Sunn Idretts fokus på selvfølelse, og det å stå trygt i seg selv også i motgang, er et annet tema som står Amalies hjerte nær. Med årene har hun blitt bevisst på viktigheten av å ha flere bein å stå på i livet, slik at ikke hele tilværelsen faller i grus når hun møter motgang på idrettsbanen. – For meg har både familie, venner og studier vært viktig. I tillegg er jeg glad i musikk, så jeg drar alltid fram gitaren og spiller litt hvis jeg er nedfor.

Amalie Iuel overtar rollen som en av Sunn Idrett-ambassadørene fra friidrett etter Ingvill Måkestad Bovim, som syntes det var på tide å slippe yngre krefter til. Ingvill er for tiden travel med å kombinere idretten med prosjekter hun vil satse fullt på etter endt karriere. Som ambassadør har Ingvill vært med Sunn Idrett nesten fra oppstarten, og var også i en periode ansatt som ernæringsfysiolog i teamet. Hun har dermed bidratt både faglig og ved å være et solid forbilde, og Sunn Idrett vil benytte anledningen til å takke Ingvild for lang og engasjert innsats for å fremme Sunn Idretts budskap!

Takk for flott ambassadør-innsats, Ingvill!

 

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett