Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Nils Erik Ulset

Min oppskrift

Fra å direkte hate fisk da jeg var liten er det nå noe av det beste jeg vet. Og dette er en super enkel, rask og veldig god oppskrift som er fast i ukes menyen her i huset.

Du trenger (3 porsjoner):
-500 gr laksefilet
-Smør
-en boks lett creme fraiche
-2-300 gr tagliatelle
-en god slump med frosne erter.

Fremgangsmåte:
Stek fisken i en panne med smør, i mens kok opp vann med mye oliven olje og salt til tagliatellen(da blir den ikke seig og tørr).
Mot slutten av koketiden har du ertene oppi pastavannet slik at de blir ferdige sammen. Tøm av vannet og bland inn hele boksen med creme fraiche med tagliatellen og ertene, anbefaler å bruke lett creme fraiche da den har en tynnere konsistens, men det går helt fint vanlig også.
Bland laks og pasta på tallerken og nyt 🙂

Mine tips

Det beste tipset jeg kan gi unge utøvere er sørg for å ha det moro med den aktiviteten du driver med. Dette har for min del vært avgjørende for å nå de målene jeg har satt meg, at jeg har kommet tilbake etter skader og at jeg nå nesten 20 år etter mitt første store mesterskap fortsatt er sulten på å stadig nye utfordringer.

Treningsmat

Jeg er veldig glad i den gode gamle havregrøten, men liker å blande den med mye forskjellig. Ulike bær, kokos, honning, nøtter og rosiner. Og jeg koker alltid grøten min på melk for da smaker den mye bedre.
I mange år har jeg slitt med å få i meg mat før konkurranser, men jeg har sammen med Olympiatoppen funnet et opplegg som funker veldig bra for meg. Frokosten er som regel havregrøt som vanlig, men inntil en time før konkurransestart så drikker jeg en smoothie som er lager av juice, yoghurt, havregryn, bær og olje. Dette gir meg det jeg trenger til min aktivitet og det er lett å få i seg.

Kosemat

Matglede er veldig viktig for meg, og gjennom mange år med konkurranser i inn- og utland har jeg fått smakt mange forskjellige mattradisjoner. Det italienske kjøkkenet med pizza og pasta har helt klart blitt en favoritt. Men noe av det neste jeg vet om er kanelsnurrene som kona mi baker med Nutella i fyllet. Det er kosemat på høyt nivå!

Chat med Sunn Idrett