Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Olsbu og Bjøntegaard nye Sunn Idrett ambassadører

Gleder oss til å følge våre ambassadører fremover!

Legendariske Tora Berger har gått over i rollen som trener, og Sunn Idrett er stolte over å kunne presentere Marte Olsbu og Erlend Bjøntegaard som nye Sunn Idrett-ambassadører!

Etter en fantastisk skiskytterkarriere med to OL-gull, åtte VM-gull og 28 seire i verdenscupen, valgte Tora Berger etter OL-sesongen 2014 å legge opp. Nå har hun gått over i rollen som trener, og det var naturlig å overlate rollen som Sunn Idrett-ambassadør til yngre krefter. Sunn Idrett er takknemlige for at vi har fått ha med Tora med på laget helt siden oppstarten i 2008. Vi har satt stor pris på hennes mange bidrag i arbeidet med å formidle gode holdninger og lærerike erfaringer til unge utøvere.

Nå er vi stolte over å kunne presentere Marte Olsbu (26) og Erlend Bjøntegaard (26) som nye ambassadører fra skiskyting.

Marte Olsbu hadde i fjor vinter sitt store gjennombrudd på elitelandslaget, med gull på stafett og bronse på mix-stafett under VM på hjemmebane. At dette skjedde i en alder av 25 år, og at de store resultatene begynte å komme først i voksen alder, er et godt bilde på tålmodigheten Marte er kjent for i sitt treningsarbeid. Det er nå som 26-åring at hun har blitt stabil, med jevne, gode resultater i verdenstoppen. Blant Sunn Idretts budskap ser Marte derfor spesielt fram til å formidle viktigheten av at unge utøvere trener tålmodig med langsiktige målsetninger, og styrer unna snarveier.

Erlend Bjøntegaard fikk sin debut i verdenscupen i 2012, der han tok en sterk 7. plass. Siden har han vært på ulike lag i Skiskytterforbundet, og er i år tatt opp på elitelandslaget. Under fjorårets sesong tok han to pallplasser sammen med laget i verdenscupen, i tillegg til at han tok flere topp 10-plasseringer og gikk VM på hjemmebane i Oslo. For inneværende sesong er det store målet en VM-plass til Hochfilzen i Østerrike. Også Erlend er en utøver som har trent tålmodig i mange år, og som har mange nyttige råd han vil dele med unge utøvere. Å sørge for trivsel er et av dem:

– Å trives i hverdagen er avgjørende for å kunne prestere og holde fokus på idretten, mener Erlend. – Samtidig er det viktig å tørre å satse 100% hvis målet er å bli best i verden. Man kan ikke trene dårligere enn de beste, og forvente å slå de beste. Det betyr derfor at mange ting må prioriteres bort. Men for all del hold på de tingene ved siden av idretten som gjør deg glad, gir deg energi og utfordringer, så godt det lar seg gjøre.

Vi i Sunn Idrett gleder oss til å følge våre flotte, nye ambassadører i tiden fremover, og til å dele deres råd og tips!

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett