Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Samling med juniorlandslaget i skiskyting

Juniorlandslaget i skiskyting er denne uken på samling på Lillehammer. Der bor de så tett på treningsfasilitetene på Birkebeineren skistadion at man kan høre skuddene fra skyteøktene fra kjøkkenbenken. Skog og godt løpeterreng ligger også rett utenfor døra.

Vi i Sunn Idrett hadde et foredrag om idrettsernæring der vi blant annet snakket om viktigheten av å gi kroppen nok og bra næring i en vekst og modningsfase. En ung utøver må huske på at selv om han eller hun kanskje er ferdig utvokst i høyden, så er kroppen fortsatt i utvikling.

Balanse er et nøkkelord – mellom energiuttak på trening og energiinntak i kostholdet. Skiskytterne er heldige som har med seg Birgit som lager mat under hele samlingen. Dette sikrer et bra energiinntak på alle måltider og legger et godt grunnlag for alle treningsøktene. Birgit lager veldig god mat og hun er en mester i å bruke opp alle matrester. Et godt eksempel er det mest populære brødet på samlingen.

Jr samling skiskyting aug 2016_Birgit brød

Brødet kaller vi for «Birgits Havregrøts-brød». Birgit bruker restene etter havregrøten hun lager til frokost. Mens grøten ennå er litt varm (lunken) blander hun inn tørrgjær og mel. Gjerne havremel eller hun bruker en slik ferdig brødpose som vist på bildet her. Da rører hun dette sammen.  Lar røra (deigen) heve i ca. 30 min før hun baker ut brød og lar det heve i underkant av en time. Disse brødene var veldig saftige og smakte kjempegodt!

Mens Birgit bakte brød og lagde mat hadde utøverne en langtur på ca. 2 timer. Før og etter fikk de veiledning i hva de skal drikke/spise underveis og de fikk en vurdering av egen svetterate. Et av målene for Sunn Idrett er å gjøre unge utøvere tryggere på hvilke råd som gjelder for dem innen idrettsernæring. Vi håper å ha bidratt med god kunnskap inn og vi gleder oss til å følge juniorene i sin videre satsning.

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett