Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Selv i ekstreme situasjoner finnes det muligheter

Corona-situasjonen vi nå er i oppleves av mange som både utfordrende og tøff. Å se alternative muligheter og finne glede i små ting kan være til hjelp.

Plutselig ble vi brått og uventet kastet ut av vår vanlige hverdag og våre faste rutiner med jobb, skole, trening og aktiviteter. Den hverdagen vi er vant til, gjør det lettere for oss å ha struktur – også når det gjelder mat og måltider. Hjemmesituasjonen vi ufrivillig er i, gjør at dette kan flyte litt ut. Den utfordrer oss til å i større grad planlegge dagene våre selv og tenke alternativt for å få gjort og spist det vi normalt sett pleier.

Som å bli skadet

Det kan på mange måter sammenlignes med å bli skadet. Det er tøft og utfordrende. Noe av det verste som kan skje en idrettsutøvere, om man tenker i idrettsboblen. Man blir ufrivillig satt ut av sin normale trening, og må tilpasse seg en ny situasjon. Det er kanskje uvisst hvor lang tid det tar før man er tilbake i normal trening. Det er heller ikke uvanlig å bli usikker på hva og hvor mye man skal spise.

I slike nye, uvante situasjoner, som innebærer visse begrensninger, gjelder det å se muligheter og fokusere på det man kan gjøre. Hvordan kan jeg utnytte situasjonen best mulig? Hva kan være positivt med det som har hendt meg? For de som opplever å bli skadet, vil det i de fleste tilfeller finnes alternative treningsmuligheter som gjør at man kan holde hjulene i gang. Kanskje kan man til og med ha ekstra fokus på enkelte ferdigheter, som gjør at man kommer styrket ut når man er rehabilitert etter skaden. Det kan også åpne seg muligheter for å bruke mer tid på hobbyer og interesser som man er glad i, men som man ikke får så mye tid til en normal treningssituasjon.

Nye muligheter åpner seg

Slik kan vi prøve å tenke nå. Selv om situasjonen er alvorlig, og vi helst skulle vært den foruten, åpner den også opp noen muligheter. Vi må bare se etter dem, og tenke alternativt. Vi kan fortsette å gjøre skole og jobb, på alternative måter. Mange av oss får et spark bak til å sette oss enda bedre inn i digitale arbeidsmåter og lære oss nye effektive samarbeidsformer. Vi må finne alternative steder og måter og trene på, når alt av organisert aktivitet og idrettsanlegg er stengt. Og vi kan tillate oss å sette av mer tid til andre aktiviteter som gir oss energi og glede, eller som vi ønsker å bli bedre på.

Mat = glede

En ting du kan bruke situasjonen til å bli bedre på, er matlaging. Det å være i stand til å selv ta selv ansvar for mat og måltider, og lage den maten du trenger til riktig tid, er noe du vil ha stor nytte og glede av i din videre idrettskarriere, og resten av livet. Så hvorfor ikke bruke litt tid på å finne fristende oppskrifter og lage noe du ikke har gjort før? Kanskje du til og med kan glede noen du bor sammen med ved å servere et måltid?

sunnidrett.no kan du finne mange smarte oppskrifter for idrettsutøvere. I tiden fremover kommer vi også til å dele noen tips og oppskrifter på Instagram som vi håper kan være til inspirasjon. Om du har noen gode tips eller lager noe digg du kan anbefale videre, setter vi stor pris på at du tagger @sunnidrett slik at vi kan dele det med flere på vår Instastory.

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett