Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Skiforbundets jentesamling: – Sunn Idrett på laget er gull verdt

Nylig arrangerte Norges Skiforbund åpen samling for unge langrennsjenter på Sjusjøen, hvor Sunn Idrett bidro med foredrag, matlaging og gruppesamtaler.

Sunn Idretts fagansvarlig Kristin L. Jonvik holdt et foredrag om jenter, mat og prestasjon. De 27 unge langrennsjentene fikk lære mer om hvorfor det er viktig å få i seg nok energi, og hvordan man skal få det til i praksis, slik at de både kan ivareta helsen og få mest mulig ut av treningen de legger ned.
– Det å ha Sunn Idrett på laget er gull verdt. Dette skaper en arena og åpenhet rundt temaer som kan være vanskelig å snakke om, men som betyr mye både for prestasjon, trivsel og livskvalitet, sier juniorlandslagstrener Monika Kørra.

Sommerens mest fargerike matbord?

Etter foredraget ble jentene fordelt på grupper for å lage en sommerfrisk kveldsmat-tapas. Og her var det mye godt som ble presentert! Deilige retter som vannmelonpizza, lefseruller med spekeskinke og røkelaks, jordbær og moreller dyppet i sjokolade, edamamebønner med sitron, grønnsaker med mangodipp og en fruktig sommerdrikk var blant det som fylte det fargerike bordet.

 

Underveis var det gode samtaler og diskusjoner om hvordan man skaper gode treningsmiljøer, balanse i hverdagen, hvordan få i seg nok energi når man trener mye, kroppspress og praktiske tips til hybelmat. Og jentene delte mange gode tanker med hverandre.

Blant innspillene var:

  • «Jeg synes det er viktig med en trener som bryr seg – på ordentlig, som jeg kan snakke med»
  • «Det er viktig at alle er positive, og ikke kommer med negative kommentarer. Alle må bidra og motivere hverandre».
  • «Matglede for meg er å nyte en god middag med gode venner etterfulgt av brownies og is!»

Med fulle energilagre ventet en rolig langkjøring morgenen etter. Målet med samlingen er å gi jentene god matching med hverandre på et utvalg økter som Norges Skiforbund ønsker at de tar med seg inn i treningsarbeidet frem mot neste sesong.

Og ikke minst;
– Det aller viktigste med denne samlingen er at jentene kommer sammen, blir bedre kjent og skaper et jentemiljø hvor alle føler en tilhørighet som motiverer dem til å satse videre, avslutter Kørra.

Tusen takk for at vi fikk være med – lykke til med forberedelsene til en ny og spennende sesong!

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett