2 dl grovbakst (grovt mel av hvete og rug, evt. annet grovt mel)
1 ts vaniljesukker
1 1/2 ts natron
1/2 ts salt
50 g sukker.
4 bananer, most
2 grønne epler, revet
0,8 dl rapsolje
0,75 dl vann
150 g valnøtter, hakket (evt. andre nøtter)
Noen håndfuller bringebær (evt. andre bær)
Slik gjør du det
Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen hvetemel, grovbakst, vaniljesukker, natron, og salt.
I en annen bolle rører du sammen olje og sukker, før du tilsetter de moste bananene, de revne eplene og vann.
Bland sammen den tørre blandingen med den våte blandingen. Når røren er jevn har du til slutt oppi valnøttene.
Sett frem 12 store muffinsformer og fyll dem opp. Dytt bringebærene inn i sentrum av muffinsene/spre dem over toppen. Så steker du dem i ovnen i ca. 25 minutter.
Fine å ta med på tur eller bruke som restitusjonsmat sammen med et glass melk. Disse muffinsene er foreslått av Elise som var vinner av vår blogg konkurranse.