Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Kyllingwok

Du trenger

2 porsjoner:

  • 2 kyllingfileter
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 pose wokblanding (alternativ: ferske grønnsaker, for eksempel ½ brokkoli + 1 løk + ½ paprika + 2 gulrøtter)
  • 1–2 fedd hvitløk

ris, pasta eller nudler

2 ss soyasaus eller søt chilisaus

 

Slik gjør du det

Skjær kyllingfiletene i strimler. Stek dem i små porsjoner i stekepanne eller i wok med litt olje. Legg de ferdigstekte kyllingstrimlene i ei skål eller en bolle. Kok opp vann til ris/pasta/nudler og følg anvisningen på pakken. Wokblandingen eller de strimlede grønnsakene stekes sammen med finhakket hvitløk i 2–3 minutter på sterk varme. Bland i kyllingstrimlene, og hell over sausen.

Woktips:

Å woke går veldig fort, derfor bør du ha strimlet opp kjøtt og grønnsaker på forhånd. Bruk sterk varme og ha oljen i rett før du skal woke. Wok kjøttet i små porsjoner, slik at du får en fin stekeskorpe og saftig kjøtt. Grønnsakene wokes raskt mens kjøttet hviler. Denne fremgangsmåten gir deg sprø grønnsaker og saftig kjøtt.

Chat med Sunn Idrett