Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Grove scones

Du trenger

  • 2 dl hvetemel
  • 2 dl sammalt hvete, grov
  • 3 dl kesam eller yoghurt naturell
  • 3 ts bakepulver
  • 1 dl valnøtter (som knuses)
  • 1 liten ss honning
  • 1/2 ts salt

Slik gjør du det

1. Sett stekeovnen på 210 grader.
2. Bland det tørre i en bolle (mel, salt og valnøtter).
3. Hell honningen i yoghurten og rør godt.
4. Bland inn kesam og yoghurt

Del deigen i 4 biter og kna dem runde. Legg sconesene på bakepapir og trykk dem litt flate. Skjær et snitt på kryss på toppen og stek dem ca 15 minutter midt i ovnen.

 

Spis scones med ost eller annet pålegg du liker. Du kan også spise scones til suppe eller salater for å få i deg mer karbohydrater.

Scones er et bakverk som tar kort tid å lage, siden deigen ikke må heves. De smaker aller best like etter at de er stekt, men de kan også varmes opp igjen dagen etterpå, eller de kan fryses!

Chat med Sunn Idrett