Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Grove rundstykker

Du trenger

  • 3 1/2 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 250 g siktet hvetemel
  • 250 g sammalt hvete, grov
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 3 ss olje
  • Egg til pensling
  • Sesamfrø til pynt

Slik gjør du det

  1. Varm vannet til det er fingervarmt, ca 37°C. Smuldre gjæren og rør den ut i det lunkne vannet.
  2. Ha mel, salt, sukker og olje i en bakebolle. Tilsett gjærblandingen og elt deigen godt. Dryss i mel til deigen er glatt og ikke kleber, og den slipper bakebollen.
  3. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på et lunt sted i ca 30 minutter.
  4. Ta deigen ut på et melet bakebord. Del den i 16 like store emner. Trill hvert emne til en bolle. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk rundstykkene med klede, og la dem stå på et lunt sted i ca. en halv time.
  5. Pensle dem lett med sammenvispet egg, og dryss sesamfrø på.
  6. Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220°C i ca 10 minutter. Avkjøl på rist. Serveres med variert pålegg som ost, skinke, egg, fiskepålegg eller syltetøy.

Denne oppskriften gir ca. 16 rundstykker.

(oppskriften og foto er hentet fra opplysningskontoret for brød og korn)

Chat med Sunn Idrett