Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

OL-boller med kanel

Du trenger

10 boller:

  • 200 g smør
  • 5 dl melk
  • 50 g (fersk) gjær
  • 1 del sukker
  • 1 ts salt (kan sløyfes)
  • ca. 1,1 kg hvetemel (må tilpasses slik at deigen ikke blir for fast)
  • 1 egg
  • sukker
  • kanel

Slik gjør du det

  1. Smelt smøret.
  2. Hell melken i smøret.
    Varmes til 37 °C.
  3. Rør inn gjæren i melkeblandingen, passe på at den løser seg helt opp.
  4. Bland hvetemel og sukker (og evt. salt).
  5. Bland det tørre og det våte. Ha i egget.
  6. Elt deigen i noen minutter, til deigen slipper bollen.
  7. Hev deigen på et lunt sted til den er doblet størrelse.
  8. Kjevle ut deigen til den er cirka like stor som en stekeplate. Strø over sukker og kanel.
  9. Rull sammen deigen til en pølse.
    Del i 10 like store deler.
  10. Etterhev bollene under et kjøkkenhåndkle.
  11. Stekes på 250°C i 10-12 minutter.

 

Tips:

Oppskriften kan brukes til grunnoppskrift til både boller og kringler.

Oppskriften er hentet fra boka Gull i munn utgitt på Akilles forlag, og er et bidrag fra  Else-Marthe Sørlie Lybekk.
Foto: Per-Åge Eriksen

Chat med Sunn Idrett