Chat with us, powered by LiveChat
Sunn Idrett

Gulrotkake

Du trenger

  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 3 1/2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts baking soda, evt natron
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl rapsolje
  • 700 g gulrøtter
  • evt. 100 g hasselnøtter

GLASUR
200 g kremost (Philadelphia, kremost naturell etc.)
50 g meierismør
200 g melis
1 ts vaniljesukker
evt. 50 g hasselnøtter

Slik gjør du det

  • Sett ovnen på 190°.
  • Visp egg og sukker til en lyst og kremet eggedosis.
  • Bland sammen hvetemel med alt det tørre.
  • Visp vekselvis i melblandingen og olje til det blir en jevn røre.
    Ha evt. i grovt hakkede hasselnøtter hvis man ønsker det.
  • Skrell gulrøttene, og riv på et grovt rivjern eller i kjøkkenmaskin. Vend inn i røren.
  • Hell røren i en smurt kakeform.
  • Stek i 1 time, nederst i ovnen.

Lag glasuren mens kaka steker:

  • Romtemperer smøret
  • Visp sammen smør og kremost til en luftig krem.
  • Bland inn melis og vaniljesukker, visp til du får en glatt glasur. Tips! Kan bruke stavmikser.
  • Sett glasuren kjølig

La kaka avkjøles etter steking før du fordeler glasuren. Strø eventuelt over hakkede hasselnøtter – og NYT

Tips! Kan også lages som muffins/cupcakes, og er fin å fryse.
En sikker vinner både på cup, konkurranse, skoleavslutning, bursdager eller bare som et KOStilskudd.

 Kilde: Oppskriften er lånt av Christine Helle. Publisert i boka «Maks Effekt» skrevet av Christine Helle og Trond Skogvoll som er utgitt på Kagge Forlag.

Chat med Sunn Idrett