Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Philadelphia ostekake med pepperkaker

Du trenger

Bunn:

  • 200 g pepperkaker
  • 75 g smør (smeltet)

Fyll:

  • 900 g Philadelphia Original
  • 200 g kesam
  • 1 vaniljestang
  • 100 g melis
  • 5 gelatinplater
  • saften og skallet fra 2 appelsiner

Gelélokk:

  • 3 dl gløgg (utblandet) + 3 plater gelatin

Pynt:

  • 30 g hakkede mandler
  • 30 g rosiner
  • 0.5 dl gløgg (utblandet)

Slik gjør du det

1  Dekk kakeformens (ca 24 cm i diameter) bunn med bakepapir. Smelt smør. Finmal kjeksen i en foodprosessor, eller putt kjeksen i en plastikkpose og knus dem med en kjevle. Bland den knuste kjeksen med smeltet smør. Trykk blandingen ned i springformen . Stek bunnen i ovnen i 10 minutter på 160 grader.
2  Rør sammen melis, Philadelphiaost, kesam og vaniljestang i en bolle til det blir mykt. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 5 min. Finrasp appelsinskallet (kun den oransje delen), la dette og appelsinsaften varmes opp. Gelatinplatene legges oppi og smeltes inn. Rør til blandingen er avkjølt, og bland appelsinblandingen inn i kremostmiksen – sørg for at røren blir jevn. Hell blandingen over den avkjølte kakebunnen, og sett kaken kaldt i 4-5 timer.
3  Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 5 min. Varm opp 3 dl utblandet gløgg, og la gelatinplatene smelte inn. La blandingen avkjøles til romtemperatur før den helles over den avkjølte kaken. Kaken settes deretter kaldt i ytterligere 2-3 timer.
4  La rosinene ligge i gløggen til marinering, gjerne over natten. Rist mandlene, og la dem avkjøles før du pynter kaken med dem og rosinene.

Oppskriften og bildet er hentet fra www.philadelphia.no

Chat med Sunn Idrett