Bunn:
Fyll:
Gelélokk:
Pynt:
1 Dekk kakeformens (ca 24 cm i diameter) bunn med bakepapir. Smelt smør. Finmal kjeksen i en foodprosessor, eller putt kjeksen i en plastikkpose og knus dem med en kjevle. Bland den knuste kjeksen med smeltet smør. Trykk blandingen ned i springformen . Stek bunnen i ovnen i 10 minutter på 160 grader.
2 Rør sammen melis, Philadelphiaost, kesam og vaniljestang i en bolle til det blir mykt. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 5 min. Finrasp appelsinskallet (kun den oransje delen), la dette og appelsinsaften varmes opp. Gelatinplatene legges oppi og smeltes inn. Rør til blandingen er avkjølt, og bland appelsinblandingen inn i kremostmiksen – sørg for at røren blir jevn. Hell blandingen over den avkjølte kakebunnen, og sett kaken kaldt i 4-5 timer.
3 Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 5 min. Varm opp 3 dl utblandet gløgg, og la gelatinplatene smelte inn. La blandingen avkjøles til romtemperatur før den helles over den avkjølte kaken. Kaken settes deretter kaldt i ytterligere 2-3 timer.
4 La rosinene ligge i gløggen til marinering, gjerne over natten. Rist mandlene, og la dem avkjøles før du pynter kaken med dem og rosinene.
Oppskriften og bildet er hentet fra www.philadelphia.no