Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Pizzamuffins

Du trenger

  • 4 dl hvetemel
  • 2 dl grovbakstmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 dl matfløte
  • 4 stk egg
  • 1⁄2 dl olje
  • 1⁄2 stk finhakket rødløk
  • 1 ss olje
  • 2 ss hakkede friske urter (eksempel gressløk)
  • 5 skive røkt kalkunpålegg
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 ss olje

Slik gjør du det

  1. Bland sammen hvetemel, grovbakstmel, bakepulver og salt.
  2. Visp sammen fløte, egg og olje.
  3. Bland det våte og det tørre sammen.
  4. Ha olje i en varm stekepanne og fres rødløk til den er blank. Dryss over urter og avkjøl.
  5. Bland inn røkt kalkunpålegg i små biter og revet parmesan. Ha så alt over i deigen og bland godt.
  6. Smør 12 muffinsformer med litt olje og fyll formene. Stek i 20-25 minutter ved 200°C.
  7. Server gjerne med bløt kremost.

Pizzamuffins er en enkel smårett som passer godt som matpakke, turmat, både før og etter trening, på konkurransedager eller som en del av et større måltid.
De kan også fryses, og tas opp igjen etter behov.

 

Oppskrift og bilde er hentet fra MatPrat.no

Chat med Sunn Idrett