Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Poke bowl med laks

Du trenger

4 porsjoner:

  • 1 beger Delikat bygg- og bønnesalat á 390 gram
  • 400 g laksefilet i terninger
  • 2 ss saltredusert soya (grønn kork)
  • Saften av 1/4-1/2 lime
  • Litt chili (kan droppes)
  • Litt fersk ingefær (kan droppes)
  • 1 ts ristede hvite sesamfrø
  • 1 pose revet salat
  • 1 stk mango i terninger
  • 1 stk rødløk i terninger eller tynne skiver
  • 1 stk avokado i terninger
  • 1/4 agurk i små terninger
  • 2 stk vårløk, finsnittet

Slik gjør du det

  1. Fordel byggsalaten i 4 skåler, og legg salat i ved siden av.
  2. Mariner laksen i soya, limesaft, sesamfrø og evt. chili og ingefær i 2-5 minutter.
  3. Kutt grønnsakene og anrett alle oppå bygg-basen. Avslutt med fisken og dryss gjerne over koriander på toppen om du liker det.

Tips til servering:
Bland Mills ekte majones med noen dråper Tabasco eller Srisachasaus.
Er du ikke så glad i rå fisk, kan du steke den raskt i flytende margarin før de marinerer dem.
Pokebowl kan også lages med reker, scampi eller andre typer fisk.
Du og også bytte ut byggsalaten med sushiris.

Oppskrift og bilde er hentet fra Mills AS

Chat med Sunn Idrett