Chat with us, powered by LiveChat
Sunn Idrett

Skolelunsjbrød

Du trenger

  • 150 g sammalt hvete, grov
  • 125 g hvetemel
  • 1 krm salt
  • 1 ts natron
  • 1 ss sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 50 g usaltet meierismør
  • 50 g cottage cheese
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 1 stk egg

 

Pynt: revet gulost, sesamfrø, hvetekli, oregano

 

Slik gjør du det

  • Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør med en tresleiv.
  • Tilsett smør i terninger og elt til alt er finsmulet.
  • Lag en grop i midten av bakebollen, og hell i cottage cheese og melk.
  • Bland til deigen er smidig.
  • Del i 4 like store deler og kjevle ut til ca. en cm tykke lefser. 
  • Pensle brødene med sammenvispet egg. Prikk dem med en gaffel. Strø revet ost, sesamfrø, hvetekli og oregano på toppen.
  • Stek skolelunsjbrødene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter. Avkjøles på rist.

Disse er raske å lage og egner seg godt til å fryse ned.

Oppskriften, laget av elever fra Leirvik skule, fikk førsteplass i konkurransen «Fremtidens skolebrød 2010».

Sunn Idrett sin ambassadør (og ernæringsfysiolog), Ingvill Måkestad Bovim, satt i juryen i «Fremtidens skolebrød 2010».

 

Oppskriften er hentet fra brødogkorn.no
Se video fra God morgen Norge, der dette brødet lages.

 

Chat med Sunn Idrett