1 dl nøytral olje (raps-, solsikke- eller soyaolje) til steking
Tomatsalsa:
2 tomater
1 ss sweet chilisaus
2 ss frisk hakket basilikum
salt, pepper
Tzatsiki:
1 slangeagurk
2-4 fedd hvitløk
ca. 2,5 dl matyoghurt
2-3 ss olivenolje
salt, pepper, sukker
frisk hakket mynte
Slik gjør du det
Skjær laksefileten i fingertykke staver, dryss på salt og pepper. Vend laksebitene først i hvetemel, så i sammenpisket egg og tilslutt i strøkavring blandet med tacokrydder.
Stek laksebitene på begge sider i olje i middels varm panne, 2-3 min på hver side.
Tomatsalsa:
Del tomatene i to og ta ut innmaten.
Finhakk tomatkjøttet og bland med ketchup eller chilisaus, finhakket basilikum og salt og pepper.
Tzatsiki:
Riv agurken opp på et råkostjern.
Press ut litt av vannet.
Finhakk hvitløk og bland inn i yoghurten sammen med slangeagurk og olivenolje.
Smak til med salt, pepper, ørlite sukker og rikelig med finhakket mynte.
Tacolaks med tzatsiki og tomatsalsa er et skikkelig festmåltid. Server gjerne med ovnsstekte poteter.