Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Tacolaks

Du trenger

3-4 porsjoner

  • ca. 600 g laksefilet uten skinn og ben
  • salt, pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 2 sammenpisket egg
  • 4-5 ss strøkavring
  • 2 ss tacokrydder
  • 1 dl nøytral olje (raps-, solsikke- eller soyaolje) til steking

Tomatsalsa:

  • 2 tomater
  • 1 ss sweet chilisaus
  • 2 ss frisk hakket basilikum
  • salt, pepper

Tzatsiki:

  • 1 slangeagurk
  • 2-4 fedd hvitløk
  • ca. 2,5 dl matyoghurt
  • 2-3 ss olivenolje
  • salt, pepper, sukker
  • frisk hakket mynte

Slik gjør du det

  1. Skjær laksefileten i fingertykke staver, dryss på salt og pepper. Vend laksebitene først i hvetemel, så i sammenpisket egg og tilslutt i strøkavring blandet med tacokrydder.
  2. Stek laksebitene på begge sider i olje i middels varm panne, 2-3 min på hver side.

Tomatsalsa:

  1. Del tomatene i to og ta ut innmaten.
  2. Finhakk tomatkjøttet og bland med ketchup eller chilisaus, finhakket basilikum og salt og pepper.

Tzatsiki:

  1. Riv agurken opp på et råkostjern.
  2. Press ut litt av vannet.
  3. Finhakk hvitløk og bland inn i yoghurten sammen med slangeagurk og olivenolje.
  4. Smak til med salt, pepper, ørlite sukker og rikelig med finhakket mynte.

 

Tacolaks med tzatsiki og tomatsalsa er et skikkelig festmåltid. Server gjerne med ovnsstekte poteter.

Chat med Sunn Idrett