Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Lærerikt matkurs hos Mills DA

Heldige unge utøvere fikk nyttige tips og smakfull mat.

Tirsdag arrangerte Sunn Idrett og Mills DA et spennende matkurs i Mills sitt splitter nye demonstrasjonskjøkken i Oslo. Sunn Idrett- ambassadører og noen heldige, unge utøvere fikk nyttige kokketips til smart og smakfull mat.

Idéen om et matkurs for og med Sunn Idretts-ambassadører ble sådd av Karsten Warholm under Sunn Idrett sin kick-off i mars, og dette ville samarbeidspartner Mills DA hjelpe Sunn Idrett med å realisere. I nyoppussede lokaler på Grünerløkka tok Mills imot ambassadørene Karsten Warholm, Tonje Angelsen og Carl Godager Kaas, i tillegg til bidragsytere til Sunn Idrett og 4 unge utøvere som hadde vunnet en Facebook-konkurranse om å få delta. Orienteringsjentene Nora Synnøve Løvgren Woxholth (18) og Lotte Jauhojärvi Markussen (16) fra Asker, samt mangekjemperne Toralv Opsal (18, fra Ålesund) og Amanda Marie Grefstad Frøynes (18, fra Tønsberg), var strålende fornøyde med å få møte sine forbilder og lære om matlaging.

Sunn Idrett og Mills begynte kvelden med å fortelle om vårt felles arbeid der vi ønsker å hjelpe folk til å senke skuldrene rundt mat og kosthold. Mills sitt initiativ ‘Tid for Matro’ var utgangspunktet for dette samarbeidet. Gjennom Matro tar Mills, sammen med Finn Skårderud og Villa Sult, et oppgjør med diett-, slankepress og kostholdshysteri. De setter fokuset på at et sunt og ukomplisert forhold til mat er viktig for både kropp og sinn. Dette er helt etter Sunn Idretts fløyte, og vi har et felles budskap om at vanlig mat er godt nok.

Etter en deilig smakebit av ‘taco-and’ fikk deltakerne en innføring i hvilke oljer og margariner som er smarte i matlagingen. Helse- og ernæringssjef i Mills, Marte Gjeitung Byfuglien, og ernæringsrådgiver Anna Oppedal Tokheim er eksperter på dette, og hadde mange praktiske tips. Å se etter brunfargen på margarinet (som helst bør bestå hovedsakelig av rapsolje) for å avgjøre når panna er passe varm til steking, var ett av dem.

Med humor og praktiske råd demonstrerte kokk Thomas Karlsen hvordan det kan være enklere enn mange tror å lykkes med matlagingen. Karsten Warholm og Carl Godager Kaas stekte biff og laks til beste karakter, og Tonje Angelsen noterte flittig de gode tipsene.

Sulten var stor da deltakerne endelig kunne sette seg til et deilig fellesmåltid. Iblandet latter og ytterligere mattips fikk de unge utøverne gleden av å spise sammen med sine forbilder, og vi antar at de også fikk litt treningstips og gode historier også. En hyggelig og lærerik kveld ble avrundet med at Mills delte ut generøse goodiebags med produkter fra kveldens meny. Flere av ambassadørene lurte på om de kunne komme tilbake neste uke, så matkurset falt i smak på alle måter.

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett