Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Sunn Idrett Jentecamp 2019 ble en kjempesuksess!

Fellesskap, glede, god mat og variert trening.

Utfordrende treningsøkter, fulle energilagre, faglig påfyll og matlagingskurs med Marit Bjørgen. Sunn Idrett Jentecamp 2019 ble en kjempesuksess! For niende året på rad gikk Sunn Idrett Jentecamp av stabelen. 50 jenter fra hele landet i alderen 15-16 år var samlet for en helg proppfull av inspirasjon, trening og faglig påfyll på Olympiatoppen. Og for en energi denne gjengen utstrålte!

– Vi kunne ikke vært mer fornøyd. Jentene som deltok har virkelig bidratt til at dette ble den samlingen vi ønsket oss. I tillegg må jeg berømme alle rundt som bidro før og underveis; instruktører, foredragsholdere, ambassadører og ikke minst sponsorene. Hovedsponsor Mizuno kledde jentene opp i funksjonelt tøy, KIWI gjorde matlagingskurset mulig, mens Tine og Bama bidro med produkter. For å nevne noen. Uten disse hadde ikke denne helgen vært mulig, sier Marianne Strand-Udnæseth, daglig leder i Sunn Idrett.

Tanken bak Sunn Idrett Jentecamp er å gi jenter i aldersgruppen kunnskap til å drive en sunn idrett. Campen skal inspirere til glede, fellesskap, mestring og lære jentene hvordan de kan ta vare på kroppene sine ved å innarbeide gode matvaner, få i seg nok energi og samtidig stå tryggere i seg selv.

Løp til skogs med Astrid Uhrenholdt Jacobsen

På programmet stod blant annet en intervalløkt med Sunn Idrett ambassadør Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

– Veldig hyggelig at så mange har lyst til å trene med meg, sa Jacobsen da hun møtte gjengen utenfor Olympiatoppen. Skiesset hadde planlagt en teamsprint kjent fra langrenn, men denne gang med joggesko på beina.

– Det er det morsomste og hardeste jeg vet om, sa Jacobsen før hun dro med seg jentene til skogs. En knallhard økt, med Jacobsen som motivator og deltaker, resulterte i makspuls og heseblesende jenter strødd på jordet utenfor Løkka Gård. Ingen tvil om at eliteløpere trener hardt.

Og da er det viktig å fylle på med energi. Tilbake på Olympiatoppen ventet nybakte boller, YT-drikker og bananer på jentene. Og mer mat skulle det bli.

Bjørgen: – Ha fokus på deg selv, ikke alle rundt deg

Senere på dagen gikk turen til Mathallen i Oslo hvor jentene ble møtt av tidenes mestvinnende vinterolympier, Marit Bjørgen. Nå skulle jentene lære seg å lage poké bowl, på Kulinarisk Akademi. Bjørgen har siden Sunn Idrett sin oppstart vært ambassadør og opptatt av å dele av sin kunnskap og egne erfaringer til unge idrettsutøvere. Særlig rundt viktigheten av å få i seg nok mat i forhold til trening og å ha trivsel rundt mat og måltider.

På plass i Mathallen var også NRK som ville snakke med Bjørgen. Til kanalen var hun klar i budskapet sitt til unge utøvere som opplever press fra mange kanter: – Ha fokus på deg selv og ikke alle rundt deg.

Temaer som opptar målgruppen

Foruten møtene med Uhrenholdt Jacobsen og Bjørgen inneholdt campen Yoga-trening med Lene Puntervold, basistrening med Sunn Idrett Ambassadør Tonje Angelsen og tre ulike foredrag med temaene kosthold, takle skader/motgang og hvordan jobbe med selvfølelsen. I tillegg til masse hygge og tid for å skape nye vennskap.

– Det gir motivasjon til videre arbeid når vi leser de umiddelbare tilbakemeldingene fra campen. Det er tydelig at dette er temaer som opptar målgruppen og vi er glad for å kunne være en ressurs for unge utøvere i utvikling, avslutter en fornøyd Marianne Strand-Udnæseth.

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett