Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Sunn Idrett på langrenn sin junior jentesamling på Gol

Denne uken reiste Sunn Idrett til Gol for å delta på storsamling for juniorjenter i langrenn. Norges skiforbund og juniorlandslagstrener Anders Bystrøm hadde invitert 40 lovende jenter.

Jentesamlingen ble holdt på Storefjell hotell på Golsfjellet. Det var nydelige omgivelser og det lå til rette for mye trening, god mat og masse faglig program. Sunn Idrett kom opp torsdag, og vi startet med å holde et foredrag om Idrett, mat, kropp og selvfølelse. Innholdet i foredraget tok opp viktigheten av å være trygg på seg selv, ha god selvfølelse og ikke la seg påvirke av kroppspresset som mediene utsetter oss for. Vi vektla hvor viktig det er å kunne prate med hverandre om vanskelige tema som vekt og kroppsfokus i idretten. I tillegg ga vi verktøy til hvordan vi kan jobbe med å få en god selvfølelse. Selvfølelse er ferskvare, så den krever kontinuerlig jobbing og påfyll. Her er f.eks. noen verktøy for å få en god selvfølelse:

  • Jobb med tanker om deg selv og andre – snakk til deg selv som du ville snakket til din beste venninne.
  • Tenk realistisk om idealer –  unngå å sammenligne kropper.
  • Vær tålmodig, sett deg langsiktige mål.
  • Backe hverandre opp – gjøre hverandre gode.
  • Lær deg teknikker for å håndtere motgang – hvor lenge tillater du deg å være sur etter en konkurranse?
  • Tørre å være sårbar – det er lov å be om hjelp hvis man er trist og lei seg.

Etter foredraget hadde de kvinnelige trenerne en morsom styrkeøkt for jentene, her var det full innsats og mange gode øvelser.

Junior langrenn 2

Middagen på Golsfjellet var en fantastisk buffet. Det var også trivsel rundt matbordet, noe vi i Sunn Idrett er opptatt av. Etter middagen arrangerte Sunn Idrett en dessertkonkurranse. Konkurransen gikk ut på at jentene ble delt i 5 grupper som skulle konkurrere om å lage den mest kreative og smakfulle desserten ut ifra valgfrie ingredienser som var satt frem på et bord.

Langrenn junior 3

Det var stor iver og innsats, og det var ingenting å si på konkurranseinstinktet. Vi fikk desserter med navn som blant annet Diesel-Doris (a la Justyna Kowalcyk) og Mango-Bed. Sistnevnte vant konkurransen. Juryen, som bestod av de kvinnelige trenerne, var ikke i tvil. Mango-Bed (se bilde under) representerte viktige ingredienser i en langrennsløpers liv. Innholdet stod for viktigheten av næring, og mangosengen som bamsemumsen hvilte på, var et symbol på hvor viktig hvile og restitusjon er hvis du skal bli god. En imponerende innsats og verdige vinnere av Sunn Idretts dessertkonkurranse!

Langrenn junior 5 Langrenn junior 6

På fredag kom Sunn Idretts ambassadør Astrid Uhrenholdt Jacobsen og var med på langtur på Golsfjellet, samt holdt foredrag for jentene om sine erfaringer rundt kosthold, restitusjon og helheten rundt idretten.

Dette var et flott tiltak av Skiforbundet og vi i Sunn Idrett gleder oss til å følge disse jentene i skisporet til vinteren!

Langrenn junior 7

 

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett