Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Sunn jenteidrett camp

Tilbakeblikk på vårens jentecamp.

Vårens Sunn jenteidrett camp ble en våryr opplevelse i Skien fritidspark. 50 idrettsjenter fra 11 fylker hadde sikret seg plass på det populære arrangementet, som ble fulltegnet i løpet av en drøy uke.

Helgen 21.-23. april bestod av utfordrende treningsøkter, foredrag og samtaler om viktige temaer, matlaging og sosiale aktiviteter – sammen med idrettsprofilene Marte Olsbu, Mari Fasting og Heidi Bagstevold.

Campen startet fredag med utdeling av deltakerposer med spennende overraskelser fra Swix og Mills, felles middag og bli-kjent aktiviteter for deltakerne, som var idrettsjenter født i 2001 og 2002. Alle måtte i aksjon i øvelser som vekket både konkurranseinstinkt og latter.

På første treningsøkt lørdag ble jentene utfordret i aktiviteter som for de færreste er dagligdagse, da curling og minigolf stod på programmet. Lynkurs i curling teknikk og fargerike bukser la til rette for høy stemning i ishallen, og i sola utenfor skapte minigolf både jubel og frustrasjon.

Kunnskapsformidling om smart kosthold for unge idrettsutøvere er viktig for Sunn Idrett, og i foredraget etter lunsj hadde vi fått med oss Sunn Idrett- ambassadørene og orienteringsstjernene Mari Fasting og Heidi Bagstevold. Sammen med fagansvarlig i Sunn Idrett, Marianne Strand-Udnæseth, delte de erfaringer og råd om gode matvaner med jentene.

Ettermiddagsøkta lørdag var av det litt tøffere slaget, da Mari og Heidi ledet jentene gjennom noen serier med intervall løping. Da var det godt å få servert smoothie og energibarer ved retur til hotellet.

Lørdagskvelden bestod av matlaging og etterfølgende tapasmiddag, med varierte og deilige retter tilberedt av jentene. Her ble det noen uvante smaker og retter for mange, men de nesten skrapede serveringsfatene i etterkant tydet på at det nye falt i smak! Til slutt var det hjernen som fikk trimmet seg på lørdagskvelden, med kahoot fra Sunn Idrett og en påfølgende quiz fra noen kreative deltakere. Vinnerpremiene i form av Swix-lue og Mills-kornblandinger overrakt av skiskytterstjernen Marte Olsbu ble tatt godt imot.

Søndag startet dagen med spørretime med Marte Olsbu, der jentene hadde forberedt seg godt. Marte svarte åpent på spørsmål om alt fra motivasjonsfaktorer og treningsmengde i ungdomsårene, til menstruasjon og om den noen ganger påvirket prestasjonene hennes. Formiddagen fortsatte med at jentene fikk servert et fengende foredrag om selvfølelse av psykolog Karen Kollien Nygaard. Hun ga nyttige tips til hvordan man bør lære følelsene sine å kjenne og være på lag med seg selv.

Vårens Sunn jenteidrett camp ble avsluttet med en basisøkt ledet av Louise Rodgers Holte fra Toppidrettsgymnaset i Telemark. Hun lærte jentene gode øvelser for å styrke kjernemuskulatur, og motiverte til topp innsats med sin energi og musikk.

Sunn Idrett takker for en strålende helg sammen med flotte jenter og dyktige bidragsytere! Fasilitetene og servicen ved Skien fritidspark satte dessuten prikken over i’en for en vellykket Sunn jenteidrett camp våren 2017.

Foto: NIF og Sunn Idrett

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett