Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Vellykket jentecamp og trener- /foreldreseminar

Sunn Jenteidrett camp 2016.

Årets Sunn Jenteidrett Camp ble arrangert 29. april til 1. mai på Lillehammer, for 50 jenter i alderen 15-16 år. Parallelt med jentecampen arrangerte vi et eget dagsseminar for trenere og foreldre.

En flott gjeng var samlet til bli-kjent-aktiviteter på første dag av Sunn Jenteidrett Camp. Lørdagen bød på utfordringer som klatring, intervalløkt med Maiken Caspersen Falla og matlaging. Jentene fikk også kunnskap om kosthold for unge idrettsutøvere, og om Maiken Caspersen Fallas erfaringer knyttet til dette.

På søndagen arrangerte Sunn Idrett et seminar for trenere og foreldre av unge idrettsutøvere parallelt med jentecampen. Denne gruppa startet dagen med et foredrag om tilpasset trening for unge utøvere ved Erlend Slokvik, avdelingsleder for Olympiatoppen Innlandet. Jentene på sin side startet dagen med basistrening og yoga, ledet av OLT Innlandets Lise Myklestad og Sunn Idretts Therese Ellingsdalen. Begge grupper fikk så høre vår dyktige Sunn Idrett-ambassadør Tiril Eckhoff dele erfaringer og råd om utvikling, motgang og medgang.

Siste del av programmet handlet om kommunikasjon og selvbilde. Sunn Idretts Marianne Sleire ledet jentene gjennom en økt kalt «Er selvfølelsen din i form?», mens foreldre- og trenergruppa hadde foredrag og casediskusjoner med Heidi Holmlund, fagansvarlig for ernæring og spiseforstyrrelser i Sunn Idrett. Hun delte kunnskap om idrettsernæring, og om hvordan kommunisere rundt mat, kropp og prestasjon. OLT Innlandets psykolog Endre Berger rundet av med råd til foreldre og trenere om hvordan de kan bidra til å styrke de unges selvfølelse.

Takk for super helg til alle som deltok og bidro!!

 

 

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett