Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Pasta med varmrøkt laks

Du trenger

4 porsjoner:

  • 500 g båndspaghetti (tagliatelle)
  • 3 dl matfløte
  • 1/2 bunt vårløk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 1/2 dl frosne erter
  • 1 pose babyspinat
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts kvernet pepper
  • 400 gram varmrøkt laks

Slik gjør du det

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  2. Forbered sausen mens pastaen koker: Kok opp følte i en liten kjele og la den koke inn noen minutter.
  3. Hakk vårløk og hvitløk. Bland inn i fløte sammen med erter og la alt bli gjennomvarmt. Vend inn spinaten så den akkurat faller sammen. Smak til med litt salt og pepper.
  4. Hell av kokevannet på pastaen og ha den tilbake i kjelen. Vend inn den varme fløteblandingen og legg i biter av varmrøkt laks.
  5. Server med en gang.

Tips og triks:

Blir sausen for tykk, bland inn noen skjeer av det varme pasta vannet.

Her kan man variere med laksefilet eller kyllingfilet i biter, og hvilke grønnsaker man har i. Bruk fantasien og prøv deg frem!

 

Oppskriften er hentet fra www.matprat.no

Chat med Sunn Idrett