Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Eirik Brandsdal

Min oppskrift

PIZZA PÅ GRILLEN

Perfekt med venner, da alle kan lage egen pizza, eller når du skal lage deg en rask, enkel middag eller en god lunsj.
Enkel pizzadeig lager jeg etter oppskrift på matprat.no. For å gjøre deigen litt mer spennende tar jeg i oregano eller annet egnet pizzakrydder.
Denne kjevler jeg så tynn som mulig og forsteker den lett på grillen. (fungerer utmerket på grillen uten pizzastein, spesielt hvis du er glad i sprø bunn :D) Jeg lager gjerne en stor deig så jeg kan fryse en god del av pizzabunnene. Jeg lager pizzaene i porsjonsstørrelser slik at de er lette å få av og på grillen.

Pizzasausen:
Litt olje i en kjele, hakker opp div løksorter og freser disse gylne. Deretter har jeg hakkede tomater (på boks, gjerne med basillikum eller chilli) og tomatpure. Deretter blander jeg hakket chilli. Finito!
Jeg bruker også pesto som pizzasaus, litt avhengig av hva jeg har i kjøleskapet 🙂

Tilbehør:
Her er det kun fantasien som stopper en. Jeg er veldig glad i kylling, spekeskinke, og pepperoni som kjøttpålegg på pizzaen.
Av grønnsaker er sjampinjong, paprika, tomater, mais, asparges, oliven, ruccula, rødløk og ananas godsaker jeg liker på pizzaen.

Så gjenstår bare osten, og litt pizzakrydder.

Forvarm grillen med lokk slik at den blir så varm som mulig. Legg pizzaen rett på grillristen og vær rask på med lokket igjen.
Gi pizzaen ca. 3 min til osten er smeltet!
Bon appetit!

Mine tips

Ha det gøy med treningen, være nysgjerrige og ha trua på den treningen du gjennomfører. Vær rause med lagkamerater og gjør hverandre gode. Jeg hadde aldri giddet og trene så mye som jeg gjør hvis ikke jeg hadde trivdes med lagkamerater og hatt det gøy på trening.

Treningsmat

For meg handler det om å spise et variert, sunt kosthold. Jeg prøver alltid å få spist en god frokost, lunsj, mellommåltid, middag og kveldsmat. For min del trenger jeg mye mat og føler ofte at jeg er sulten hele tiden (spesielt i tunge treningsperioder). Jeg spiser derfor ofte og supplerer de faste måltidene med frukt, nøtter eller sjokolade. Litt flåsete sagt har jeg trua på å drikke mye vann, spise makrell i tomat og en avokado om dagen :)

I konkurransesituasjon prøver jeg å gjøre ting normalt og spise det jeg er vant til før og etter. Jeg lager meg en plan dagen i forveien når jeg burde spise, og hva jeg skal spise når underveis i sprintkonkurransen. Som regel legger jeg opp til en frokost drøye 2 timer før prologstart. Etter prologen spiser jeg havregrøt og banan + en energibar (rett etter målgang, liggende i drikkebeltet). Ellers er drikke underveis viktig og jeg er påpasselig med nok sportsdrikke gjennom hele dagen.

På trening liker jeg å ha næring tilgjengelig. Jeg prøvde nylig å lage egne energibarer, noe som funket bra. Det er billigere og smaker bedre enn de fleste barer :) Jeg brukte denne oppskriften:http://www.landevei.no/Nyheter/LAG-EGNE-ENERGIBARER

Kosemat

Jeg er ekstremt glad i alt snacks, som hvetebakst, smågodt, sjokolade, chips, kaker osv. Jeg tenker at så lenge jeg spiser stort sett sunt alle måltidene har jeg godt av litt snacks. Av og til føler jeg at jeg trenger snacksen for å få dekket energibehovet mitt, så jeg har bedre erfaring med å spise en god del enn å droppe det. Jeg overdriver ikke, men er heller ikke redd for å kose meg!

Mitt mentale tips

Mitt beste tips er at du bør prøve å finne ut hvordan du er når du er på ditt beste. Hvis du vet hvordan du har det når du presterer på ditt beste, kan det være lettere å finne denne følelsen når du vil ha den. For min del presterer jeg best når jeg greier å være avslappet og trygg før start, mens mer leken og aggressiv når startskuddet går. :)
Alle opplever motgang og dårlige konkurranser. Min erfaring er at det er du selv som bryr seg aller mest og ofte lager det til verdens undergang for deg selv. Hvis/når du får litt perspektiv på det er det glemt og nye sjanser kommer. Vennene dine og familien din er glad i deg allikevel.

Chat med Sunn Idrett