Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Magne Dæhli

Min oppskrift

CURRY KYLLINGGRYTE

Den er enkel og rask å lage, består av gode og næringsrike ingredienser, og den smaker like godt til lunsj dagen etter!

Oppskrift til 2 pers:
400g kyllingfilet
Brokkoli (ca. ½)
Gulrøtter (ca. 3stk)
1 boks kokosmelk
1-2 ts rød curry paste
Salt og pepper
Ris

Del opp kyllingen og grønnsakene i passe små biter.
Stek kyllingen og grønnsakene i en stekepanne, og tilsett litt salt og pepper.
Tilsett så kokosmelk og curry paste, og la det varmes opp.
Server med ris – og nyt!

Mine tips

Jeg satset på flere idretter fram til jeg ble senior, hovedsakelig orientering og langrenn, men også litt skiorientering. Da hadde det i flere år vært litt press om å velge idrett, men jeg synes det fungerte veldig bra å kombinere. Det kunne selvsagt være utfordrende å prioritere aktiviteter, spesielt i overgangene mellom sesongene. Men jeg likte å satse på begge deler, så følte ikke det var noen grunn til velge bort noe før det ble nødvendig.

Treningsmat

Jeg har alltid vært glad i brød, men i det siste har jeg blitt glad i å spise kjøleskapsgrøt til frokost før trening. Liker det enkelt, så blander havregryn, melk, rosiner/tranebær, honning, og eventuelt kanel.
Før hardøkter/konkurranser er jeg opptatt av å spise mat som ikke føles tung, synes grøt eller brød fungerer bra. Før konkurranser er det stort sett brød som er det mest praktiske, så blir oftest det, gjerne med brunost.
Er også bevisst på at det siste måltidet kommer lenge nok før konkurransen, rundt 3 timer. Så spiser jeg litt banan eller energibar 1 time før start.
Før rolige økter spiser jeg stort sett 1-1,5 timer før.

Kosemat

Min favoritt kosemat er grove vafler.
Har stort sett noe søtt som tilbehør til vafler, så ser ikke poenget med å ha sukker i vaflene.
Oppskrift til 2 pers:
150g havregryn
150g cottage cheese
3 egg
3dl melk
1,5ts kardemomme
1ts kanel
¼ ts salt
Smør til steking
Bland alt sammen i en bolle og kjør det med en stavmikser. La røren stå og svelle i 30min før steking.
Jeg liker brunost eller rømme og syltetøy som tilbehør.
Når det gjelder godteri så skader det selvsagt ikke med litt sjokolade av og til! 🙂 Men jeg spiser egentlig mindre av det enn før, siden jeg har erfart at sukkersuget fint kan erstattes med andre ting. Når jeg har lyst på noe godt tar jeg ofte litt nøtter eller tørket frukt, eller så lager jeg smoothie. Det passer bra både etter trening og til kos.
Jeg lager stort sett grove vafler til kvelds når jeg ønsker å kose meg, det er perfekt siden det både er kos og et godt måltid.

Mitt mentale tips

Jeg tror det handler mye om å tro på det opplegget man har valgt. Når jeg ikke er helt fornøyd med opplegget, spesielt i forhold til trening, så blir jeg usikker. Da begynner jeg å tenke mye, blir usikker på om jeg burde gjøre noe annerledes, og da bruker jeg mye tid og energi på det.
Så jeg prøver å være flink til å lytte til magefølelsen når jeg planlegger noe, da velger jeg stort sett rett. Og hvis jeg blir usikker selv om jeg har tro på opplegget, så prøver jeg å bruke positive erfaringer fra tidligere for å få tilbake tryggheten.

Chat med Sunn Idrett