Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Ny Sunn Idrett Ambassadør: – Jeg trener aldri på tom mage

Vi er svært stolte over å ha fått Helene Marie Fossesholm med på laget som Sunn Idrett Ambassadør! Bli kjent med den fremadstormende utøveren som har lagt et solid grunnlag for å utvikle seg - i flere idretter.

18-åringen har allerede rukket å bli juniorverdensmester i langrenn og norgesmester for junior i terrengsykling. I tillegg er hun en svært habil løper. Og nettopp gleden av å drive forskjellig typer aktiviteter er viktig for vår nye ambassadør.

– For meg var og er allsidighet en viktig faktor for motivasjon. Mitt beste råd til unge utøvere er å trene det du liker å trene og som gir deg motivasjon, sier Buskerud-jenta.

Hun skryter spesielt av det lokale idrettsmiljøet i Øvre Eiker, hvor hun er medlem i Eiker Skiklubb (langrenn), Fiskum IL (sykling) og Vestfossen IF (løping).

– Et sosialt miljø har gitt ekstra motivasjon og glede underveis i treninga. Eiker Skiklubb er ingen stor klubb, men vi har et veldig godt miljø. Flere av utøverne på alderen min har jeg trent med siden jeg var liten. Og vi trener fortsatt mye sammen, fortsetter Fossesholm.

Dette spiser og drikker Fossesholm før, under og etter trening/konkurranse

For å gjennomføre optimale treninger og konkurranser er Fossesholm bevisst på å få i seg nok næring gjennom uken. Trening på tom tank er uaktuelt.

– For å få maksimalt ut av treningsøktene spiser jeg regelmessig gjennom hele dagen og trener aldri på tom mage, sier hun og forteller oss rutinene:

Før:
– Før trening og konkurranse spiser jeg brød med pålegg og drikker vann ved siden av. Dersom konkurransetiden er av lengre varighet tar jeg som oftest en gel rett før start.

Under:
– Hvis det er lengre konkurranser tar jeg en gel underveis og drikker sportsdrikk eller vann.

Etter:
– Etter konkurranse passer jeg på å få i meg nok mat og drikke slik at restitusjonen kan komme fort i gang. Da spiser jeg gjerne en banan rett etter målgang og brødskiver og saft litt senere.

Noen utøvere synes det er vanskelig å sikre et jevnt energiinntak på reiser, samlinger og turneringer. Det er ikke tilfellet hos Fossesholm, som er flink til å planlegge matinntaket.

– Jeg har alltid med meg matpakke og passer på å spise regelmessig gjennom dagen, sier hun.

– Stol på ditt eget opplegg

Unders årets Sunn Idrett Jentecamp oppfordret langrennsdronningen Marit Bjørgen unge utøvere til å ha fokus på seg selv – ikke alle andre rundt seg.

Det samme mener Fossesholm. Hun ber unge utøvere som venter på resultatene om å være tålmodige.

– Stol på ditt eget opplegg og ikke bli stresset om andre trener mer enn deg. Planlegg godt og ha kvalitet på øktene som gjennomføres, råder hun.

Nyter sommeren med grillmat og sjokolade

Som så mange andre, nyter også Fossesholm sol, sommer og god mat. For matglede er viktig.

– Matglede for meg er å grille god mat, gjerne burger eller annet godt kjøtt, med godt tilbehør ute om sommeren, smiler hun.

Og hun innrømmer gjerne at hun er glad i og nyter kosemat.

– Jeg er generelt veldig glad i søtsaker, men hvis jeg skal trekke frem en favoritt må det bli sjokolade, avslutter den blide friskusen.

Velkommen på laget, Helene Marie!

Meld deg på Sunn idretts nyhetsbrev

Chat med Sunn Idrett