Sunn Idrett
Norges Idrettsforbund

Bananpannekaker med havregryn

Du trenger

4 porsjoner:

  • 4 stk bananer
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl lettmelk
  • 2 ts bakepulver
  • 4 stk egg
  • 2 klyper salt
  • stekemargarin/ olje

Slik gjør du det

Skill eggeplommene fra eggehvitene (Valgfritt). Ha bananer, melk, havregryn, eggeplommer, salt og bakepulver i en bolle. Bruk en stavmikser til å blande det sammen. Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i røren. Dette gjør pannekakene luftige og fine. For ekstra smak kan du ha i litt kanel eller kardemomme.

Varm en stekepanne og ha i stekemargarin (vi anbefaler Vita hjertego’ Flytende). Stek deretter små pannekaker på middels varme i 2-3 minutter per side. Du kan steke 3 pannekaker om gangen i en vanlig stekepanne.

Smaker aller best når de er nystekte.

Pannekaker er en fin forandring fra müsli eller brødskiver til frokost. Med denne oppskriften har du en variant som gir energi, smaker deilig og kan lages på kort tid.

 

Oppskrift og bilde er hentet fra Mills.

Chat med Sunn Idrett